Scheidsrechters uit Antwerpen & omstreken

Dé vriendenkring van't stad!

donderdag 8 februari 2018

 

KBVB EMBLEEM TERUG BESCHIKBAAR

Tijdens de 4e ledenvergadering hebben we de laatste exemplaren van het KBVB embleem verkocht. Deze zijn opnieuw besteld en worden morgen - vrijdag 9 februari 2018 - geleverd. Aarzel niet om deze dan te bestellen via het KSOVA Secretariaat (info@ksova.be).

 

Bekijk artikelen KSOVA Winkel >>

donderdag 8 februari 2018

 

WAT EEN ZALIGE AVOND!

Onze 4e ledenvergadering was echt een succes! Liefst 40 collega's bleven na de gewestelijke cursus plakken om van de traktatie (frietjes) te genieten en de ledenvergadering bij te wonen. Dhr. Luc Allaerts was dan ook vol over onze vriendenkring en het jong potentieel dat in onze kring zit. De sfeer en gezelligheid zat echt goed, we hebben ervan genoten!

donderdag 8 februari 2018

 

MARTIN DAGWINNAAR FOX CUP 06/02

Onze collega's Martin Opstaele en broers Omar & Bilal El Filali beantwoordden alle reglementsvragen van de Fox Cup op dinsdag 6/2 correct. Hiermee haalden zij een 10 op 10. Martin gaf echter het dichtsbijzijnde antwoord op de schiftingsvraag waarmee hij de dagwinnaar werd van onze 4e Ledenvergadering.

zondag 4 februari 2018

 

3DE GEWESTELIJKE CURSUS OP 06/12

De laatste verplichte cursus voor de voormiddagscheidsrechters (reserven & jeugd) vindt in het gewest Antwerpen plaats op dinsdag 6 februari 2018 om 19u30 in De Brug te Mortsel. Aansluitend vindt de 4de Ledenvergadering van KSOVA plaats, met als bezoek Dhr. Luc Allaerts van het Bureau Arbitrage Antwerpen.

zondag 28 januari 2018

 

CLUBBEZOEK RVC HOBOKEN

KSOVA heeft op 24/01 een clubbezoek gehouden bij RVC Hoboken. Een dertigtal U15-spelers kregen de theoretische en praktische sessie om binnen de club de wedstrijdjes van U7 tot en met U13 te fluiten. De theorie werd gegeven door de opleider Dirk Hertoghs. Bestuursleden Raymond, Jiri & Christophe hebben KSOVA voorgesteld en de praktijk uitgevoerd.

vrijdag 26 januari 2018

 

ELLA DE VRIES OPNIEUW FIFA

Ons KSOVA-lid Ella De Vries is in het jaar 2018 nog steeds te bewonderen op de voetbalvelden in het buitenland. Ella is sinds 2008 actief als assistent-scheidsrechter op internationaal niveau en is hiermee de meest ervaren Belgische international. Deelnames aan EK en WK staan ook op haar indrukwekkend palmares.

zaterdag 20 januari 2018

 

KSOVA GOES BREWERY DE KONINCK

KSOVA heeft een schitterend brouwerijbezoek geregeld en voor de KSOVA-leden slechts voor de helft van de normale prijs! We gaan naar brouwerij De Koninck, de enige echte Antwerpse bier!

 

zaterdag 24 februari tussen 14u en 16u

Brouwerij De Koninck

Mechelsesteenweg 291, 2018 Antwerpen

zaterdag 20 januari 2018

 

GESLAAGDE BOWLAVOND

Afgelopen donderdag gingen we met 13 collega's bowlen in de Antwerp Bowling op Linkeroever. Gedurende 2 uurtjes hebben we alle kegels omver gegooid. Zowel jong als oud was aanwezig. Opvallend was de aanwezigheid van veel beginnende refs, wat we ten zeerste appreciëren!

 

Bekijk de eindrangschikking >>

dinsdag 9 januari 2018

 

CURSUS KANDIDAAT-SCHEIDSRECHTERS

Op zaterdag 20 januari 2018 gaat de nieuwe cursus voor kandidaat-scheidsrechters opnieuw van start.

Tijdens deze driedaagse cursus krijgen de kandidaten een uitgebreide theoretische en praktische opleiding om aan de slag te gaan.

 

Lees meer en/of schrijf in >>

maandag 25 december 2017

 

VANAF 01/01 OP NIEUW VOETBALVELD

De onderhandelingen zijn afgerond!

Vanaf 1 januari 2018 schakelen we over naar de kunstgrasvelden van Park Groot Schijn. Een extra reden om uw voornemen voor het nieuwe jaar waar te maken en met ons te komen trainen!

 

 

Lees meer >>

maandag 25 december 2017

 

PRETTIGE FEESTDAGEN 2018

Langs deze weg wensen wij alle leden en sympathisanten van K.S.O.V.A. fijne feestdagen en een voorspoedig nieuwjaar.

maandag 25 december 2017

 

GROENE PATRICK VERDWIJNT

Ons sponsor Soccertime Schoten heeft ons laten weten dat Patrick - na overleg met de KBVB - de groene scheidsrechtersuitrusting uit de markt haalt. Momenteel is er echter geen sprake van een andere kleur ter vervanging.

dinsdag 5 december 2017

 

KSOVA BOWLAVOND UITGESTELD

Het bestuur van KSOVA heeft besloten om de KSOVA Bowlavond - oorspronkelijk gepland op 15 december 2017 - uit te stellen naar januari 2018. Hiermee hopen we ook de studenten onder ons mee te krijgen naar het bowlplezier.

 

Bekijk de details van het evenement >>

 

woensdag 6 december 2017

 

YVO DRIESEN PAKT 10 OP 10

De reglementenquiz van de 3de ledenvergadering kende een resolute winnaar. Yvo Driesen was de enige die alle reglementsvragen correct beantwoordde en bovendien het dichtste bij was bij de schiftingsvraag over het aantal gele kaarten in de Jupiler Pro League.

 

Ondanks deze knappe zege blijft Tom Anthonissen aan de leiding.

woensdag 6 december 2017

 

KSOVA NIEUWJAARSRECEPTIE

Alle leden, opleiders, sympthisanten, sponsors en hun partners zijn van harte welkom op onze nieuwjaarsreceptie op vrijdag 5 januari 2018 vanaf 20u00 om een toast uit te brengen op het nieuwe jaar.

 

 

Bekijk de details van het evenement >>

dinsdag 5 december 2017

 

KSOVA BOWLAVOND UITGESTELD

Het bestuur van KSOVA heeft besloten om de KSOVA Bowlavond - oorspronkelijk gepland op 15 december 2017 - uit te stellen naar januari 2018. Hiermee hopen we ook de studenten onder ons mee te krijgen naar het bowlplezier.

 

Bekijk de details van het evenement >>

 

zaterdag 11 november 2017

 

15 NIEUWE REF'S VOOR KSOVA

De beginnelingen van de lichting september '17 zijn aan hun eerste wedstrijden begonnen. Ze gaan de eerste 2 à 3 weken met een opleider op stap om veel bij te leren. Vervolgens worden ze begeleid door peters & meters van KSOVA.

Onze vriendenkring zal 15 beginnende scheidsrechters begeleiden de komende maanden.

vrijdag 10 november 2017

 

OVERLIJDEN GÉRY VAN WALLE

Met droefheid melden wij het heengaan van Géry Van Walle, trouwe medewerker en bestuurslid van LAVA Gewest Antwerpen, alsook ex-scheidsrechter van de K.S.O.V.A.

 

Onze innige en oprechte deelneming aan de familieleden en naasten van Géry.

zondag 29 oktober 2017

 

NIEUW: 'UW VRAAG, ONS ANTWOORD'

In het tabblad 'LEDEN' vindt u vanaf heden een onderdeel 'Uw vraag, ons antwoord'. De vragen die ons secretariaat bereiken of die in de Whatsapp-groep worden gesteld, worden hier gepubliceerd. Deze vragen en antwoorden zijn vaak handig voor alle andere collega's. Good luck!

 

Ga naar 'Uw vraag, ons antwoord' >>

zondag 22 oktober 2017

 

AANGENAME 2DE LEDENVERGADERING

Tijdens de vergadering van 20 oktober kregen we bezoek van Dhr. Cuyt, wat een zeer aangename vergadering werd met interessante discussies over de wedstrijdfases. Ook de Playstation en het FIFA-tornooi vielen goed in de smaak.

Zie 'Home' voor de rangschikking van de Fox Cup 2017-2018.

woensdag 11 oktober 2017

 

WEEK VAN DE OFFICIAL

Van 7 tot 15 oktober 2017 is het de Week van de Official! In die week worden alle juryleden en scheidsrechters in de bloemetjes gezet voor hun wekelijkse inzet! Ook wij willen jullie bedanken om er week na week te staan!

vrijdag 22 september 2017

 

VERSLAGEN REFASSIST

Het nieuwe voetbalseizoen is alweer afgetrapt. Sommigen onder ons mochten al een examen of een formatie krijgen en de verslagen hiervan worden integraal via RefAssist naar uw e-mailadres verstuurd.

 

We waarschuwen u graag dat het verslag van RefAssist (Movetex) mogelijks in uw spam / ongewenste e-mails terechtkomt.

woensdag 13 september 2017

 

VINCENT EEMAN VEROVERT FOX CUP

Op de 1e Ledenvergadering van het seizoen wist Vincent Eeman de Fox Cup volledig te veroeveren. Op een aantal tricky vragen gaf hij toch alle antwoorden correct en had bovendien de schiftingsvraag meest nauwkeurig. Daardoor staat hij nu schoon op de 1e plaats en ontvangt van ns een kleine prijs voor de dagwinnaar.

vrijdag 1 september 2017

 

CRONOS GROEP NIEUWE SPONSORS

KSOVA en De Cronos Groep hebben een sponsorovereenkomst afgesloten voor de duur van 1 jaar. In ruil daarvoor gaat KSOVA haar expertise uitlenen en enkele voetbalwedstrijden onder de collega's van De Cronos Groep in goede banen leiden.

 

Bekijk wat Cronos Groep doet >>

dinsdag 29 augustus 2017

 

SCHEIDSRECHTERSKAART + DOC'S

Scheidsrechters die lid waren van KSOVA tijdens het seizoen 2016-2017 kunnen hun scheidsrechterskaart + documenten (Regels van het voetbalspel + Aanvullingen) afhalen op de 1e gewestelijke cursus / 1e ledenvergadering op dinsdag 5 september of op de KSOVA Openingsactiviteit op vrijdag 8 september.

vrijdag 25 augustus 2017

 

VANISHING SPRAY TE KOOP BIJ KSOVA

Vanaf dit voetbalseizoen mogen alle scheidsrechters bij de wedstrijden van klimmen & dalen vanishing spray gebruiken. Daarom zullen we dit product ook aanbieden in onze winkel.

dinsdag 1 augustus 2017

 

TRAININGEN PAS IN SEPTEMBER

Door de werken aan het nieuwe sportpark aan de Ruggeveldlaan zullen de KSOVA-trainingen pas op 6 september 2017 van start gaan.

zaterdag 29 juli 2017

 

DIRK SCHOENMAECKERS 3E KEER PAPA

Op vrijdag 28 juli 2017 werd Leon geboren, de derde musketier in de familie van Dirk Schoenmaeckers en Kim Depuydt.

Hij woog 3490 gram en was 51 cm groot.

 

Proficiat aan Dirk & Kim met de geboorte van dit zoeteventje.

zaterdag 29 juli 2017

 

1E GEW. CURSUS + LEDENVERGADERING

Het gewest Antwerpen organiseert haar 1e gewestelijke cursus op dinsdag 5 september 2017 om 19u00. Hier zullen de richtlijnen en reglementswijzigingen voor het nieuwe seizoen gegeven worden.

 

De KSOVA-leden kunnen hier ook hun scheidsrechterskaart komen afhalen.

zaterdag 29 juli 2017

 

KSOVA OPENINGSACTIVITEIT 2017

Met de KSOVA Openingsactiviteit 2017 komen we met KSOVA-vrienden terug bijeen om het nieuwe seizoen aan te vangen na een - hopelijk - deugddoende vakantie. Dit doen we door een heerlijke BBQ voor slechts 15 euro per persoon.

 

Lees meer over de activiteit >>

zaterdag 29 juli 2017

 

REGLEMENTEN ONLINE

In de rubriek Media > Documenten kunt u de nieuwste 'Regels van het voetbalspel' en de 'Aanvullingen bij de regels van het voetbalspel' voor het seizoen 2017-2018 terugvinden. Deze twee boekjes zijn het studiemateriaal voor de theoretische tests van alle namiddagscheidsrechters.

 

zaterdag 22 juli 2017

 

TAYLOR KARGBO IS VADER GEWORDEN

Ons lid Taylor Kargbo is op zaterdag 8 juli 2017 vader geworden van een zoontje. Amir werd geboren om 19u50, woog 2488 gram en was 49 cm groot.

 

Proficiat aan Taylor & Wendy met de geboorte van dit prachtig kind.

zaterdag 1 juli 2017

 

LABEL ERKENDE SPORTCLUB

Onze vereniging mag zich vanaf 1 juli een erkende Antwerpse sportclub noemen. Hiermee tonen we in eerste instantie aan dat we een club/vereniging zijn die voldoet aan de strenge veiligheidsvoorschriften.

 

zaterdag 1 juli 2017

 

KALENDER GEÜPDATET

Op de bestuursvergadering van 26 juni heeft de Raad van Bestuur van KSOVA de kalender voor het seizoen 2017/2018 samengesteld. Nieuw is dat we enkele ledenvergaderingen gaan koppelen aan de drie gewestelijke cursussen in ons gewest.

 

zaterdag 1 juli 2017

 

STEVIGE UPDATE WEBSITE

Onze website bestaat nu uit de kleuren van onze vereniging. Bovendien hebben we het dropdown-menu bovenaan geïntroduceerd waardoor je zaken gemakkelijker kunt terugvinden. Het menu is nu ook contentgewijs logischer opgebouwd.

zaterdag 1 juli 2017

 

REFEREEWORLD.COM | SPONSOR

KSOVA heeft een sponsorovereenkomst van 1 jaar afgesloten met de online webshop voor scheidsrechters Refereworld.com.

 

maandag 5 juni 2017

 

KSOVA KLEDINGLIJN

We hebben onze kledinglijn nu ook op onze website geplaatst! Op die manier kan je gemakkelijker winkelen en bestellen. Bestelformulier stuur je naar Raymond Coppin!

 

zondag 4 juni 2017

 

3DE OP PINKSTERTORNOOI KSOLEO

Proficiat aan onze voetbalploeg!

Ze behaalde een 3de plaats van de 7 ploegen. Onze ploeg was de enige die erin geslaagd was de winnaars Noordergouw van punten te beroven!

zaterdag 3 juni 2017

 

DATA GEWESTELIJKE CURSUSSEN

De drie verplichte cursussen in ons gewest Antwerpen zullen plaatsvinden op dinsdag 5/9/2017, 5/12/2017 en 6/2/2018, telkens start om 19u30.

 

zaterdag 3 juni 2017

 

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING

Op vrijdag 2 juni 2017 vond de jaarlijkse algemene vergadering plaats.

 

Lees hier het verslag >>

zondag 14 mei 2017

 

GEBOORTE ESMÉE LENAERS

Welgeteld op Moederdag werd ons bestuurslid Christophe Lenaers vader van een dochtertje.

 

Proficiat Christophe & Elaine!

donderdag 11 mei 2017

 

CURSUS SCHEIDSRECHTER OP 16/9

De volgende cursus scheidsrechter in Wommelgem & Tongerlo gaat van start op zaterdag 16 september 2017.

 

zaterdag 6 mei 2017

 

KNAPPE PRESTATIE OP FINALEDAG

Op de finaledag van collega's van HasTrui (Hasselt - Sint-Truiden) startten we met een knappe 9 op 9...

 

vrijdag 5 mei 2017

 

RESULTATEN FOX CUP 05/05/2017

De laatste ledenvergadering werd door heel wat leden bijgewoond.

Het was een heel speciale editie.

 

zaterdag 29 april 2017

 

AFSCHEIDSMATCH EDDY DRIESEN

Eddy Driesen hangt fluitje aan de haak. Met -19 Elite: KV Mechelen - Club Brugge en zijn broer Yvo als AR zette hij op een mooie manier een punt achter zijn jarenlange carrière.

woensdag 3 mei 2017

 

WIE WINT DE FOX CUP 2016-2017?

De laatste ledenvergadering zal allesbepalend zijn. Als Johan de Gier geen steek laat vallen, mag hij zich kronen tot de winnaar van dit seizoen.

 

dinsdag 11 april 2017

 

JANI GAAT ... FLUITEN!

Herbekijk deze eerste aflevering van het 2de seizoen waarin Jani Kazaltzis scheidsrechter wordt. Super in beeld gebracht en echt grappig!

 

zaterdag 8 april 2017

 

WORD LID VAN HET SOCIAAL FONDS

Sociaal fonds verleent hulp in dringende nood en geeft geschenken voor verdiensten en uitzonderlijke gebeurtenissen.

 

Herbekijk Jani gaat ... fluiten! >>

Koninklijke Scheidsrechtersovereenkomst van Antwerpen

 

Maatschappelijke zetel: K.S.O.V.A. vzw, Oudekerkstraat 83, 2018 Antwerpen

Lokaal: De Brug vzw, Waesdonckstraat 1, 2640 Mortsel

Ondernemingsnummer: BE 0891.319.043

Bankrekeningnummer: BE07 0011 7975 9466

E-mail: info@ksova.be

 

Aangesloten bij KBVB en Voetbal Vlaanderen onder het stamnummer 1773

© Jiri Bergs 2017

Creator and webmaster