Transfer als scheidsrechter

Scheidsrechters uit Antwerpen & omstreken

Dé vriendenkring van't stad!

Transfer als scheidsrechter

Contacteer ons

of contacteer ons telefonisch op 0471/46.02.74

Transfer als scheidsrechter


Als scheidsrechter dien je aangesloten te zijn bij een club van de KBVB. Dat doe je gewoonlijk in het begin van je scheidsrechterscarrière. Anders ben je niet verzekerd bij een ongeval en mag je niet beginnen fluiten. De club waar je aangesloten bent  mag je echter niet fluiten. Als je ook speelt bij die club, mag je de hele reeks niet fluiten.


Hieronder volgt  het artikel 331 uit het bondsreglement, alsook toelichting van Dhr. Paavo De Smet van de dienst Tranfers & Aansluitingen van de KBVB.


Elke  club moet, uitgezonderd de eerste twee seizoenen na haar aansluiting, tussen de aan haar toegewezen leden:

  • minstens één actieve scheidsrechter tellen per volledige of onvolledige schijf van drie ploegen, opgesteld in de kampioenschappen waarvoor de aanduiding van scheidsrechters voorzien is, zonder rekening te houden met de mannelijke eerste B-ploeg en/of de G-ploegen, en
  • bijkomend één actieve scheidsrechter tellen per mannelijke eerste B-ploeg.


Wanneer een aangeslotene scheidsrechter wordt terwijl hij tijdelijk voor een club gekwalificeerd is, wordt hij als

scheidsrechter ingeschreven op het actief van de club van toewijzing.


Een scheidsrechter, die door zijn club gedesaffecteerd werd en aan een andere club toegewezen is, wordt op het actief van deze laatste opgenomen vanaf de datum van zijn nieuwe toewijzing.


Een scheidsrechter, die een definitieve transfer bekomt of een heraansluiting na persoonlijk ontslag, wordt op het actief van de nieuwe club opgenomen op het einde van het derde daaropvolgende seizoen.Paavo De Smet (KBVB dienst Transfers & Aansluitingen)


"Een scheidsrechter kan op elk moment van het seizoen van club veranderen via een blauwe overgang (overgang niet-spelend lid). Deze overgang moet worden ingebracht door de nieuwe club en de scheidsrechter moet enkel het overgangsdocument ondertekenen.


De scheidsrechter komt wel pas op het actief van de nieuwe club op het einde van het seizoen dat volgt op de overgang. Dit is ook zo bij een aansluiting na ontslag bij decreet tijdens de maand april.


Enkel bij een aansluiting na desaffectatie door de club (tijdens de maanden mei en oktober) verschijnt de scheidsrechter meteen op het actief van de nieuwe club. Voor de aansluiting zelf is dit uiteraard geen probleem, deze is meteen in orde.


Meer info in art. 331 van het bondsreglement."

Koninklijke Scheidsrechtersovereenkomst van Antwerpen vzw

Jan De Voslei 43 / bus 10, 2020 Antwerpen

Ondernemingsnummer BE 0891.319.043

RPR Antwerpen, afdeling Antwerpen

info@ksova.be | www.ksova.be


Aangesloten bij KBVB en Voetbal Vlaanderen onder het stamnummer 1773

© Jiri Bergs 2017

Creator and Webmaster


© Jarne Buysse 2020

Webmaster

Deze website maakt gebruik van cookies. Door te klikken op "Accepteren" gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Accepteren