Info over RefAssist

Info over RefAssist


Vanaf juli 2021 is men overgeschakeld van E-kickoff naar RefAssist. Onder het introductiefilmpje gemaakt door KSOVA kunnen jullie meer praktische informatie en tips & tricks terugvinden met betrekking tot het nieuwe platform.

Hoe inloggen?


Surf naar https://rbfa.refassist.com of gebruik je zoekmachine (Google, Bing, etc.) door bijvoorbeeld het zoekterm "RBFA RefAssist" te gebruiken.
Op de website van RefAssit meld je je aan met je e-mailadres en wachtwoord.


Mijn aanduidingen


Je aanduidingen raadplegen doe je door naar het menu te gaan, op "Communicatieplatform" en vervolgens "Scheidsrechtersappl." te klikken.
Daar kan je de eerdere en toekomstige aanduidingen terugvinden. Je kan ook zoeken naar wedstrijden van vorige seizoenen (die vanaf heden worden opgeslagen), je kan zoeken naar enkel wedstrijden met een verslag ("Aanduiding heeft verslagen") en je kan ook zoeken naar wedstrijden in bepaalde periode. Dat doe je allemaal in het venster "Zoekcriteria". Vergeet niet op "OK" te klikken om de zoekcriteria toe te passen.


Wanneer je een aanduiding hebt, kan je op "Aanduidingen" klikken onder de wedstrijd. Hiermee kan je meer informatie over de wedstrijd zien zoals het volledige adres, maar ook wie de collega-scheidsrechters zijn waarmee je aangeduid bent. Indien ze hiervoor toestemming hebben gegeven (zie verder), kan je ook hun gegevens zoals telefoonnummer, GSM-nummer, e-mailadres en gemeente zien. Op die manier kunnen de scheidsrechters elkaar contacteren om afspraken te maken (carpool, aankomsttijd, uitrusting, etc.).


Verlofaanvragen / Onbeschikbaarheden


Verlofaanvragen en onbeschikbaarheden in het algemeen kunnen in de kalender ingegeven worden. Hiervoor ga je naar "Communicatieplatform" en vervolgens "Verloven". Hier kan je verloven toevoegen en verwijderen. De regel van 3 weken op voorhand verlof aanvragen is nog steeds van toepassing. BELANGRIJK: Wie zowel actief is in het Voetbal als het Futsal (of het Minivoetbal / het Recretief Voetbal) zal dit moeten aanduiden (enkel onbeschikbaar voor één discipline of voor meerdere disciplines) en apart annuleren. Zie printscreens onder dit artikel.


Meerdere dagen/weken selecteren? Dat kan! Hiervoor dien je de SHIFT-knop ingedrukt te houden en de dagen/weken te selecteren. Op die manier vermijd je om dag per dag alles aan te vragen.


Mijn profiel / Notificaties


Klik op je naam, normaal gezien rechtsboven, en vervolgens "Mijn profiel". Je kan hier je persoonlijke gegevens en je persoonlijke voorkeuren terugvinden. Ook kan je hier jouw profielfoto wijzigen.


Je persoonlijke gegevens wijzigen kan voorlopig enkel via het secretariaat van Bureau Arbitrage. Onder je persoonlijke gegevens kan je aanduiden welke gegevens je collega's waarmee je aangeduid bent kunnen zien. Door vinkjes te zetten en op "Bewaren" te klikken worden je gegevens zichtbaar.


Bij "Persoonlijke voorkeuren" kan je de notificaties, ofwel Alerts genoemd, instellen. Hier kan je instellen wanneer je een e-mail wenst te ontvangen (nooit, onmiddellijk, ieder uur, 1x per dag, 2x per dag) in geval van een annulatie van een aanduiding, een nieuwe aanduiding of een gewijzigde startdatum van een aanduiding.


Open aanduidingen


Open aanduidingen zullen pas vanaf september 2021 live gaan. Meer info hierover volgt op een later tijdstip.


Statistieken en verslagen


Statistieken en verslagen zullen ook terug te vinden zijn in RefAssist. Hierbij zullen tendensen van de verslagen in terugkomen zodat je weet waar je werkpunten liggen.


Key Users / KSOVA Helpdesk


Binnen elke scheidsrechtersvereniging (in de provincie Antwerpen althans) zijn er key users die als aanspreekpunt fungeren voor de meest voorkomende vragen. Voor KSOVA is Christophe Lenaers dat, bijgestaan door Vincent Pougnaud en Ilias Ben Saddik. Je kan je vraag stellen via ons KSOVA Helpdesk RefAssist of refassist@ksova.be. Aanvullend kan ook het provinciaal secretariaat tijdens de kantooruren hulp bieden. RefAssist is niet de eerste lijn zijn voor problemen en vragen.