Actie in het kader van Wereld Downsyndroomdag

Draag dit weekend éénmalig twee verschillende voetbalkousen tijdens jouw wedstrijd!


Beste scheidsrechters, gelieve kennis te nemen van onderstaande communicatie uitgestuurd door Voetbal Vlaanderen:


"Wereld Downsydroomdag komt eraan en wij roepen ons clubs en scheidsrechters op om binnen onze Come Together campagne deel te nemen aan deze actie!


In het kader van onze Come Together campagnemaand lanceren we in het voetbalweekend van 19 maart een actie op alle Vlaamse voetbalvelden. Maart staat een hele maand in het teken van inclusie, diversiteit en gelijkheid. Daarom roepen we al onze jeugdvoetbalploegen massaal op om
dit weekend twee verschillende voetbalkousen te dragen tijdens jullie wedstrijden, zo tonen we samen aan dat anders zijn dik oké is!


Op 21 maart is het Wereld Downsyndroomdag. De afgelopen jaren vroegen we jullie om enkel op deze dag twee verschillende sokken te dragen. Dit jaar pakken we het groter aan! We roepen onze clubs en jeugdspelers op om in het competitieweekend van 19 en 20 maart twee verschillende voetbalkousen te dragen tijdens de jeugdwedstrijden (U6 t.e.m. U21).


Deel jullie beelden via social media met #daarisem, #ComeTogether en #steunkousen! Op 21 maart zullen wij de beste foto’s delen via onze kanalen!


Met goedkeuring van onze scheidsrechters!
Onder normale omstandigheden is het uiteraard niet toegelaten om aan te treden met verschillende voetbalkousen. Dit weekend roepen we onze scheidsrechters op om het, voor deze actieweek, eenmalig door de vingers te zien om iedereen de kans te geven om te kunnen deelnemen aan de actie voor #werelddownsyndroomdag! Allemaal samen voor een kleurrijk voetbalweekend!"