Derby KSOVA - KSOLEO besloten door strafschoppen

Derby KSOVA - KSOLEO besloten door strafschoppen


Vrijdagavond, klokslag 20.00u: aftrap van wat een onvergetelijke avond moet worden voor onze spelers. Het is ondertussen al van 2019 geleden dat er nog eens een officiële wedstrijd gespeeld werd in zulke context. De verwachtingen lagen dus logischerwijs zéér hoog, hoewel de sfeer, die gelaten en gemoedelijk was, anders deed vermoeden.


De supporters, die voor de gelegenheid pyrotechnisch materiaal hadden meegenomen, waren talrijk aanwezig en zorgden voor de nodige vocale ondersteuning.


De wedstrijd begon aanvankelijk met een sterk offensief van KSOLEO, dat in zijn kern kon rekenen op een aantal snelle spelers. KSOVA moest georganiseerd te werk gaan waardoor de wedstrijd voornamelijk op het middenveld betwist werd. Na dik 15 minuten spelen kon KSOLEO deze snelheid benutten en zo voorbij de verdediging glippen om de zestien in te duiken. Eren Sal moest achtervolgen en met een ultieme interventie de aanvaller van KSOLEO foutief af te stoppen. Strafschop zonder meer, zo vond ook scheidsrechter Yvo Driesen die de bal gedecideerd op de stip legde. Ondervoorzitter Christophe Lenaers, voor de gelegenheid nog eens onder de lat, pareerde aanvankelijk knap het centraal geplaatste schot, maar moest zich uiteindelijk omdraaienom de bal uit zijn netten te rapen nadat de rebound ongehinderd in doel werd getrapt: 0-1. Van een eerste kansje was pas op slag van rust sprake, toen Jarne Buysse een voorzet in doel probeerde te werken. Kristof Tops, alert en wakker, ranselde de bal met een parade uit zijn doelvlak.


De rust bracht de nodige soelaas en de mogelijkheid om opnieuw te organiseren, waardoor we de tweede helft met meer grinta aanvingen. Hoewel de organisatie een pak beter was en KSOVA er voetballend steeds beter uitkwam, werd een fout in de verdediging hard gestraft: Joachim Daemen, snel en flux, infiltreerde vanop de flank het strafschopgebied, om daar met een licht maar foutief contact neergehaald te worden. Wederom strafschop, echter ditmaal geen verhaal tegen het perfect getrapte schot met de 0-2 als resultaat. Dit kon KSOVA echter niet stoppen in zijn elan waardoor de druk voornamelijk aan de kant van KSOLEO lag, hoewel de enkele uitbraken voor het nodige doelgevaar konden zorgen. Pas in het slotkwartier kon KSOVA zijn eerste doelpunt in een eeuwigheid vieren, weliswaar met uitgesteld relais, toen de bal ook aan de overzijde op de stip ging en deze na een eerste redding toch in doel werd gewerkt door Cedric Livreiro: 1-2. Het slot zorgde, buiten hoge druk en 100% kans van KSOLEO die onbegrijpelijk naast het doel werd gewerkt, niet meer voor de verhoopte gelijkmaker waardoor de buren uit Lier en omstreken met de overwinning naar huis keerden.


Die terugkeer huiswaarts vond echter pas plaats nadat spelers en supporters getracteerd werden op de nodige hapjes en drankjes in de kantine van KVC Wilrijk, waar de sfeer er goed inzat. Naar verluidt werd de 3de helft (of 3de en 4de kwart) verdergezet in de nabijgelegen Moose Bar, waardoor beide bestuursorganen kunnen terugblikken op een geslaagde partij en organisatie.


Scheidsrechter: Yvo DRIESEN

Assistent-scheidsrechters: Philippe PHILIPPAERTS en Roger FEREMANS