Internationaal debuut voor KSOVA-voorzitter Jiri Bergs

Internationaal debuut voor KSOVA-voorzitter Jiri Bergs


Onze voorzitter Jiri Bergs reist deze week af naar Bosnië en Herzegovina, samen met zijn Belgische collega Yasin Alageyik uit Bernissart (Wallonië). Zaterdag 16 januari 2021 om 19u00 hebben ze in Sarajevo de leiding over de 1/16de finale van de UEFA Futsal Champions League tussen FC Salines en Ugra Yugorsk uit Rusland.


Normaal gezien worden in futsal dit soort wedstrijden in een minitornooi-vorm afgewerkt, maar door de coronapandemie heeft de UEFA Futsal Champions League dit seizoen een andere opzet. De ploegen spelen een enkele wedstrijd met rechtstreekse uitschakeling. De winnaar van deze wedstrijd stoot door naar de 1/8e finales die tussen 16 en 21 februari 2021 gespeeld worden.

Voor onze voorzitter Jiri Bergs, internationaal actief sinds 1 januari 2020, is het de eerste officiële aanduiding van UEFA. Vorig jaar in januari leidde hij nog een vriendschappelijk U19-tornooi in Kroatië waar ook ons land op uitgenodigd was en één van haar internationale scheidsrechters mocht afvaardigen. Nu komt hij dus officieel aan de slag in de Europese topcompetitie.


Ons land heeft naast dit scheidsrechterlijk duo ook een ploeg nog actief in de UEFA Futsal Champions League. Futsal Team Charleroi heeft in de 1/32e finale in eigen huis Lynx uit Gibraltar verslagen met 13-1 cijfers. In deze ronde nemen ze het op tegen MNK Olmissum uit Kroatië, de noorderburen van Bosnië en Herzergovina.


We wensen de Belgen heel veel succes en in het bijzonder onze voorzitter Jiri Bergs!