Verslag KSOVA Openingsactiviteit 2021

Verslag KSOVA Openingsactiviteit 2021


De kop is eraf! Op vrijdag 20 augustus 2021 zette de oudste scheidsrechterskring van het land het nieuwe seizoen succesvol in met haar jaarlijkse openingsactiviteit.


Naar jaarlijkse gewoonte streden de jongelingen tegen de oudstrijders, oftewel: KSOVA -25 vs KSOVA +25. Beide ploegen konden, desondanks de vakantieperiode, elks rekenen op maar liefst 9 spelers voor het sportieve luik van deze openingsactiviteit. Om 19:30 floot scheidsrechter van dienst Yvo Driesen de partij op gang. Al na 2 minuten moest KSOVA +25 met een man minder verder, doordat Marc Swolfs na een eerste baltoets en contact het veld moest verlaten met een lichte blessure. Na een studieronde waarbij beide ploegen op zoek gingen naar het openingsdoelpunt kwamen de eerste aanvallende impulsen en werd de alertheid van beide doelmannen op de proef gesteld.


Na 20 minuten wist Jelle Swolfs de score te openen. Een verloren bal raakte niet weggewerkt en kwam in de voeten van Jelle terecht, die niet aarzelde en meteen zijn kans ging: 1-0. Het was wachten tot de tweede helft op het antwoord van KSOVA +25, want pas na 32 minuten was het dan uiteindelijk toch raak. Mohcine Ikniouen, die voor de gelegenheid als libero fungeerde, knalde de 1-1 voorbij Vincent Eeman. KSOVA +25 ging verder op dit elan en kon na 39 minuten, via Amine El Hilali de 1-2 in het mandje leggen.


Nog geen 3 minuten later kon KSOVA -25 al meteen de gelijkmaker op het bord te toveren via Oscar Henneuse. 2-2 na 42 minuten spelen. Ondertussen hadden Vincent Eeman en Vincent Pougnaud van plaats gewisseld, waarbij deze laatste de handschoenen aantrok om plaats te nemen in het doel. Een bijzondere tactiek of pure wanhoop? Enkel het verdere wedstrijdverloop zou het uitmaken.


KSOVA +25 moest aanvankelijk met 7 spelers verder, na het uitvallen van Ricky Vanhou, ware het niet dat Abdul Yilmaz, ouderdomsdeken bij KSOVA -25, zich opgaf om de oude garde te vervolledigen. Opnieuw een eerlijk verdeelde wedstrijd met 8 tegen 8. Hoewel beide ploegen naarstig op zoek gingen naar de voorsprong en beiden aanstalte maakten op de overwinning, was het KSOVA +25 dat 10 minuten voor tijd de 2-3 binnenprikte via Mohcine Ikniouen.


De veer leek dan gebroken bij KSOVA -25, dat op 5 minuten tijd 3 doelpunten moest slikken: Mohammed Hichour wist in de 57e minuut de 2-4 tegen de touwen te duwen, terwijl Bilal in de 60e minuut de 2-5 op het bord toverde. In de toegevoegde tijd zorgde hij er met een laatste inspanning ook nog voor dat de eindstand dezelfde werd als die van vorig seizoen. Met 3 ademstoten maakte Yvo er na iets meer dan 60 minuten een einde aan. Eindstand: 2-6.

 

De aanwezigen werden na deze onderhoudende partij getrakteerd op een leuke formule: verse frietjes, 2 snacks en 2 drankjes voor slechts 10 EUR, waarbij men kon kiezen uit maar liefst 10 verschillende overheerlijke hapjes, gaande van een klassieke Mexicano tot een kaaskroket. Het succes was zo overweldigend dat de frietkraam zelfs even zonder stroom viel. Dit kon de pret echter niet bederven, want uiteindelijk at iedereen zijn buikje vol een keek iedereen voldaan terug op de eerste activiteit van het seizoen.

 

Het bestuursorgaan van KSOVA wil nogmaals iedereen bedanken, zowel alle spelers als alle aanwezige partners, familie en sympathisanten.
Ook een bijzonder woord van dank aan Yvo, die ook dit jaar de wedstrijd in goede banen wilde leiden.