Winnaar FIFA-20 tornooi: Seppe Huysmans

Verslag KSOVA FIFA-20 tornooi // woensdag 11 november 2020


't Is gebeurd! De eerste editie van het KSOVA FIFA-tornooi zit er op. En wat voor een editie! Met 12 deelnemers gingen we woensdagnamiddag van start, de finale werd rond de klok van 18.00u beslecht met een duidelijke winnaar: Seppe Huysmans!


Seppe, 17 jaar, actief bij de Beloften van VC Mortsel OG én bovendien REF in de categorie J4, mag zich tot de volgende editie "KSOVA FIFA Champion" noemen. Na het afwerken van de poulefase en de knock-outfase zagen maar liefst 40 toeschouwers Seppe zich tot kampioen van het computerspel kronen, na een een spannende finale tegen het FC Barcelona van Vincent Pougnaud. Na een wedstrijd die aanvankelijk gelijk opging, kon het FC Bayern München van Seppe uiteindelijk de wedstrijd naar zich toe trekken en won het overtuigend met 4-1.


Aan het woord kersvers kampioen Seppe Huysmans: "Wat een ervaring! Ik had dit vooraf niet durven dromen. De poulefases kwam ik zonder al te veel moeilijkheden door, enkel in de wedstrijd tegen Vincent Pougnaud moest ik tegen een nederlaag aankijken."


Van stress was er voor Seppe geen sprake. Alhoewel: "Bij de halve finale tegen Cedric Livreiro, die met Liverpool FC een sterke wedstrijd speelde, begonnen de zenuwen mij toch parten te spelen. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel, waarna we moesten overgaan tot verlengingen. Daar scoorde ik gelukkig een doelpunt meer dan Cedric, waardoor ik mij kon verzekeren van een plaats in de finale."


Een terecht finaleplaats dus, met een kans op de titel: "Als je de finale speelt, wil je hem natuurlijk ook winnen. Maar dat leek toch niet van een leien dakje te gaan, zeker niet omdat ik eerst op achterstand kwam. Vincent kon in eerdere wedstrijden al hoge ogen gooien, onder meer in de wedstrijd tegen het PSG - Paris Saint-Germain van Jarne waar hij meesterlijk won met 10-2 cijfers."


Dus over & out? "Ik dacht dat het gedaan was, maar door wat tactieken aan te passen en slimme wissels uit te voeren konden we toch op gelijke hoogte komen. Het verlossende doelpunt kwam uiteindelijk pas in de 85e minuut, toen wist ik dat de buit binnen was."


Of Seppe zijn titel verdedigt bij een volgende editie? "Ik wil zeker terug deelnemen, en dan hoop ik natuurlijk weer mee te strijden voor de titel."


Gefeliciteerd met de titel, Seppe en geniet van je cadeaubon!