Winnaar FIFA-21 tornooi: Abdul Yilmaz

Verslag KSOVA FIFA-21 tornooi // zondag 27 december 2020


De nieuwe KSOVA FIFA Champion is bekend!


Op zondag 27 december 2020 kroonde Abdul Yilmaz zich na een zinderende finale tot 2e kampioen van ons online tornooi.🥇


Abdul, net afgestuurd als boekhouder en scheidsrechter bij de U17 in het weekend, had geen moeite om zijn boekhouding bij te houden: met Borussia Dortmund stootte hij zonder al te veel moeite door tot in de finale en verloor daarbij maar één keer.


🎤 "Aan verliezen heb ik eigenlijk nooit gedacht", weet Abdul ons te vertellen. "Voorafgaand aan het tornooi was ik redelijk zelfzeker aan de start gekomen, ik ken mijn kwaliteiten. Enkel bij de loting van de ploegen, waarbij ik Borussia Dortmund toegewezen kreeg, sloop er toch enige twijfel binnen".


Maar uiteindelijk kon Abdul een mooi parcours voorleggen: "Enkel in de wedstrijd tegen FC Barcelona van Alexander Verstrepen moest ik mijn meerdere erkennen, maar dat was ook de enige wedstrijd die ik verloor". Dankzij winst in de 3 andere poulewedstrijden stootte hij, samen met Vincent Pougnaud, door naar knock-outfase.


In de halve finale had Abdul geen moeite met het Atlético de Madrid van regerend kampioen Seppe Huysmans. Met forfaitcijfers verzekerde hij zich van een plaats in de finale.


In die finale nam Abdul het op tegen het Manchester City van Laurens Eeman. Na een studieronde wist Abdul in de 18e minuut via Axel Witsel te scoren ⚽️, met een bal die eerst 2 maal de paal moest raken vooraleer hij daadwerkelijk over de doellijn ging. Abdul kon deze voorsprong verdedigen tot aan de rust en dwong Laurens Eeman enkele tactische wissels door te voeren.


In de tweede helft kabbelde het spel verder en hoewel Laurens nadrukkelijk op zoek ging naar de gelijkmaker kon hij nooit echt voor concreet doelgevaar zorgen. In het slot van de wedstrijd kon Abdul zijn score verdubbelen: na dom balverlies van Kyle Walker op eigen helft kon Abdul dit via Erling Haaland - wie anders -afstraffen.


Met nog 10 minuten te spelen zat Abdul in een comfortabele zetel met een dubbele voorsprong. Laurens kon nog milderen tot 2-1 dankzij een doelpunt van Raheem Sterling na een snelle omschakeling, maar kon helaas het tij niet meer keren op 3 minuten van het einde. Eindstand: 2-1, waarbij Abdul Yilmaz zich tot de volgende editie KSOVA FIFA Champion mag noemen. 🏆


"Dit geeft mij zoveel energie, ik kan maandag weer opgeladen aan het werk gaan!"


Tot slot wilde Abdul nog het bestuur bedanken voor het organiseren van dit tornooi: "Het is mooi om te zien hoe zij in deze moeilijke tijden heel creatief te werk gaan om toch activiteiten te organiseren voor de leden".


Graag gedaan, Abdul en gefeliciteerd met je titel en bijbehorende prijs! 🥇


Ook de toeschouwers en de 10 deelnemers willen wij via deze weg bedanken 👏🏻👏🏻👏🏻


#KSOVA #RoyalAntwerpReferees #FIFA21 #Tornooi #Champion