Verslag SMO Maastricht (NL) - KSOVA

Op een aangenaam warme vrijdagavond trokken onze voetballers de grens over voor een wedstrijd tegen onze Maastrichtse collega’s van SMO. We werden hartelijk ontvangen in het stadion van MVV Maastricht, spelend in de Nederlandse 2e klasse.

Onder de indruk van het decor waren onze voetballers niet. Al na 2 minuten was het prijs na enorm goed doorzetten van Veli Han Selaniklioglu, die met een sliding in balbezit bleef, een enorm mooie pass afleverde naar Reda Hichour die perfect kon afleggen tot bij Jens Van den Eynde die de 0-1 binnenprikte.

Nog geen minuut later was er dé kans op de 0-2, maar het schot van Veli Han ging nipt voorlangs. "Oef" zullen de spelers van SMO gedacht hebben. Verder kwam Christophe Lenaers, de doelman van de avond, nog enorm goed uit om een bal uit zijn doel te houden.

Na de eerste 6 minuten verwaterde de wedstrijd in veel middenveldspel en lange ballen die niet aankwamen. Tot in de 20e minuut een speler van SMO veel te makkelijk kon inkoppen op een voorzet vanuit een corner. Bordjes weer gelijk, 1-1.

In deze wedstrijd waren er ook assistenten, die ook hun werk hadden. In minuut 25 werd de 2-1 terecht afgekeurd voor buitenspel, en nog geen 2 minuten later werd de 1-2, gescoord door Mohammed Hichour, eveneens terecht afgekeurd voor buitenspel.

Net voor de rust even een heet standje voor het doel toen de ref van dienst floot voor een terugspeelbal, nadat de bal werd teruggespeeld naar Christophe. Indirecte vrije schop in de 16 dus! De daaropvolgende vrije trap ging maar net over het doel. Het enige noemenswaardige van de resterende minuten is dat Senne in volleybal gedachten zat, omdat hij een hoge bal met zijn handen “toetste”. 2-1 ruststand!

Onze jongens kwamen scherp uit de kleedkamer met een duidelijk plan! Wat er in de 1e helft misliep, de vervangingen en posities, werd in de 2e helft enorm goed aangepakt. Helaas viel de 3-1 al na 6 minuten in de 2e helft en gingen de kopjes naar beneden. Tussendoor mikte Veli Han nog een schot net over het doel, waarna in de 13e minuut van de 2e helft een speler van SMO nipt door de buitenspelval glipte en de 4-1 maar had binnen te leggen. Toen ging het snel. 3 minuten later omspeelde een speler van de thuisploeg onze doelman, en had een leeg doel om de 5-1 binnen te prikken.

5 minuten voor het einde maakte Pourya Boroujeni met een knappe aanname en kapbeweging nog de 5-2. Nadien hadden we nog enkele mooie kansen, maar het mocht niet zijn. Globaal gezien een terechte nederlaag. We kunnen wel stellen dat we enorm genoten hebben van de wedstrijd, in een uiterst mooi decor.

De 3e helft in de VIP was ook zeker het vermelden waard, met hapjes en drankjes.
SMO Maastricht, bedankt voor de ontvangst en de wedstrijd! Tot in Antwerpen!

#KSOVA #RoyalAntwerpReferees #Refsix #AntwerpRA #Referees #Scheidsrechter #VoetbalVlaanderen #Dévriendenkringvantstad