Nieuws

Volg ons op sociale media:

Vorige evenementen:

08/02/2024 | 3e gew. cursus & ledenvergadering | De Brug, Mortsel

27/04/2024 - 29/04/2024 | KSOVA On Tour: Internationaal | Liverpool

25/05/2024 | KSOVA Kulinair | Pampas Rodizio

07/06/2024 | Algemene vergadering & Gala van de gouden fluit | Grote steenweg 633, Berchem

Volgende evenementen:


05/09/2024 | 19:30 | 1e gew. cursus & ledenvergadering | De Brug, Mortsel

05/12/2024 | 19:30 | 2e gew. cursus & ledenvergadering | De Brug, Mortsel

06/02/2025 | 19:30 | 3e gew. cursus & ledenvergadering | De Brug, MortselWesley Willem en Max Caers op het KSOVA Kulinair
KSOVA On Tour in Santiago Bernabéu stadion in Madrid

Nieuwsoverzicht

Marc Van Craen
Marc Van Craen
Marc Van Craen
Marc Van Craen
KSOVA Café
De Foyer
Memorial Jean Van Den Bergh
SMO Maastricht - KSOVA
KSOVA Openingsactiviteit 2023: Padel + Food&Drinks
Goodiebag
REFSIX
KSOVA Openingsactiviteit 2023: Padel + Food&Drinks
Overlijden Jean Van den Bergh & Robert Jans
Werkplan arbitrage Voetbal Vlaanderen & Futsal
De nieuwe KSOVA-bestelronde is er!
Ella De Vries op FIFA Women's World Cup 2023
Data gewestelijke cursussen Antwerpen
Bosloop in Park Rivierenhof
Nieuwe voetbaluitrusting voor de thuiswedstrijden
Word Futsal Referee in 1 Day
Come Together badge
Printscreen cursussen in RefAssist

DOE MEE MET DE KSOVA EK-PRONOSTIEK!


Ook bij KSOVA zijn we natuurlijk zot van het EK. Doe samen met de collega's mee aan de EK-pronostiek!


Deelnemen kan via volgende link: https://ekpronostiek.sporza.be/join/NSAka6e9iD


ALGEMENE VERGADERING & GALA VAN DE GOUDEN FLUIT


Op vrijdag 7 juni vond traditioneel de algemene vergadering en het Gala van de Gouden Fluit plaats. Ontdek via deze link de laureaten van dit seizoen! GEBOORTE ROBIN EDOUARD LENAERS


Wij stellen jullie graag voor aan Robin Edouard Lenaers, geboren op zondag 2 juni 2024 om 13u01 met een gewicht van 3,805 kg voor 54 cm.


Proficiat aan de beide ouders!

3E GEW. CURSUS EN LEDENVERGADERING


Op 8 februari is er de 3e gewestelijke cursus en ledenvergadering. De cursus is verplicht voor alle voormiddagscheidsrechters en warm aanbevolen voor de rest.


Op de ledenvergadering hebben we niemand minder dan Marc Van Craen gestrikt als gastspreker. Hij zal als hoofd arbitrage van Voetbal Vlaanderen een zeer boeiende uitenzetting geven over de werking van dit orgaan. Zeker de moeite waard dus!

KSOVA Café


Een avond waar we gezellig samen zijn onder de begeleiding van een hapje en een drankje. Maar we bieden meer: We beschikken over pooltafels, snookerentafels en dartsborden🎯! 4 consumpties 🍻 + 3u 🎱 & 🎯 + hapjes 🍔 en dit allemaal voor maar 15€ 💶


Datum: 01/02/24 om 19u
Plaats van afspraak: Bal Enzo (Jules Moretuslei - Wilrijk)
Kostprijs: 15€ (inschrijving pas compleet na overschrijving / geen cash betalingen)

Inschrijvingen en info: tim.janssens@ksova.be

KSOVA NIEUWJAARSRECEPTIE


Ook dit jaar heeft het bestuursorgaan van KSOVA alles uit de kast getrokken om alweer een nieuwe, spetterende nieuwjaarsreceptie te organiseren!


We zijn verheugd dat we een groot aantal leden mochten verwelkomen in De Foyer op de Komedieplaats waar iedereen kon genieten van verschillende hapjes en drankjes.

MEMORIAL JEAN VAN DEN BERGH


Tradities zijn er om verder te zetten, alleen kunnen deze al eens van naam veranderen. Zeg dus niet meer KSOVA Kerst- en Niieuwjaarsloop maar "Memorial Jean Van Den Bergh". Enkele leden trotseerden het koude weer om de feestkilo's er terug af te werken! Deze editie maakt het na het eerdere overlijden van Jean des te specialer. Vanaf nu zullen we zijn leven en harde werk voor onze vereniging elk jaar vieren met deze memorial. Tot volgend jaar?.

VERSLAG SMO MAASTRICHT (NL) - KSOVA


Op een aangenaam warme vrijdagavond trokken onze voetballers de grens over voor een wedstrijd tegen onze Maastrichtse collega's van SMO. We werden hartelijk ontvangen in het stadion van MVV Maastricht, spelend in de Nederlandse

2de klasse.


Onder de indruk van het decor waren onze voetballers niet. Al na 2 minuten was het prijs na enorm goed doorzetten van Veli Han Selaniklioglu, die met een ...

Lees verder >>

VERSLAG KSOVA OPENINGSACTIVITEIT 2023


Vrijdag 15 september was het dan zover, onze openingsactiviteit van het nieuwe seizoen. De traditie die we graag verder zetten, al was het deze keer iets totaal anders: een padeltornooi i.p.v. de voetbalwedstrijd -25 vs. +25.


Rond 19u verzamelden onze enthousiaste sportievelingen in Borsbeek op de oud-pleinen van Borsbeek Sport en nu de thuishaven van El Citadel Padel.


Lees verder >>

DÉ VERRASSING VOOR LEDEN 2023/2024: KSOVA GOODIEBAG


Dankzij Ref Equipment hebben we voor de KSOVA-leden van het seizoen 2023/2024 een fantastische verrassing in petto, namelijk een KSOVA goodiebag. Hierin zitten verschillende leuke scheidsrechtersitems zoals een schoenentas, een toilettas met een haakje, een drinkbus, een etui met een magisch herschrijfbare gele en rode kaart en ten slotte een handig potlood met clip.

Kon je je goodiebag niet in ontvangst nemen op 07/09? Spreek dan af met onze bestuurder Kevin Mackay voor afhaling te Berchem of Schoten.

PARTNERSHIP MET REFSIX


Wij zijn ontzettend blij én trots om als eerste Belgische scheidsrechtersvereniging een partnership aan te gaan met REFSIX, dé app voor scheidsrechters!

Dankzij dit partnership kunnen we onze leden (en ook niet-leden) een mooie korting bezorgen op een PRO-lidmaatschap die jullie in staat stelt om jullie arbitrage naar een nog hoger niveau te tillen.


REFSIX announce partnership with KSOVA (Antwerp referees association) >>

KSOVA OPENINGSACTIVITEIT 2023: PADEL + FOOD&DRINKS


Onze openingsactiviteit is een jarenlange traditie die we zeker willen voortzetten.
Dit jaar gooien we het over een iets andere boeg. Geen match meer tussen -25 en +25 maar totaal iets anders, of toch niet?!


Op 15 september verwachten we jullie talrijke aanwezigheid op de terreinen van El Citadel te Borsbeek (vroegere Borsbeek Sport) voor padel + foods&drinks.


Ga naar het Facebook-evenement >>

OVERLIJDEN JEAN VAN DEN BERGH & ROBERT JANS


Met heel veel droefheid ontvingen wij het bericht van het overlijden van twee van onze trouwe KSOVA-leden: Jean Van den Bergh (overleden op 21/08/2023) en Robert Jans (overleden op 22/08/2023). Wij wensen de families van de beide collega's onze steun te betuigen in deze moeilijke tijden.


Condoleren voor Jean Van den Bergh >>

Condoleren voor Robert Jans >>

WERKPLAN ARBITRAGE VOETBAL VLAANDEREN & FUTSAL


Het Departement Arbitrage Voetbal Vlaanderen publiceerde de werkplannen ofwel de werkingsmodaliteiten voor Voetbal Vlaanderen en het Futsal. Hierin staat de volledige werking van de arbitrage uitgelegd zoals hoe het klassement opgemaakt wordt, wat de promotiecriteria zijn, de testnormen van de fysieke tests per categorie, de regels i.v.m. niet slagen voor de tests, de evaluatieschaal, etc. Je neemt deze documenten dus best grondig door!


Werkingsmodaliteiten Voetbal Vlaanderen >>

Werkingsmodaliteiten Futsal >>

DE NIEUWE KSOVA-BESTELRONDE IS ER!


Vóór 16/08/2023 kan je items uit de Patrick-catalogus bestellen via onze bestuurder Vincent Eeman (0471 27 44 08). Als KSOVA-lid ontvang je een exclusieve korting van 35% op de catalogusprijs. De bestelde items worden dan geleverd op de 1e ledenvergadering op donderdag 07/09/2023.


Geef bij bestelling steeds de juiste maat, kleur, productcode... door, zo bestellen we altijd het juiste artikel.


Bekijk de Patrick-catalogus >>

ELLA DE VRIES OP FIFA WOMEN'S WORLD CUP 2023


Ons lid Ella De Vries is dezer dagen actief op het WK vrouwen in Australië & Nieuw-Zeeland, dit als enige Belgische op het tornooi. Zij werd door de wereldvoetbalbond FIFA aangesteld als een van de videorefs. Het WK vrouwen is op 20 juli 2023 van start gegaan en eindigt op 20 augustus 2023.


Als videoref had ze het tot op heden redelijk druk: USA-Vietnam (22/07), Zwitserland-Noorwegen (25/07), Spanje-Zambië (26/07), Australië-Nigerië (27/07), Zweden-Italië (29/07) en Canada-Australië (31/07).

DATA GEWESTELIJKE CURSUSSEN ANTWERPEN


Tijdens het seizoen 2023/2024 zal KSOVA de drie gewestelijke cursussen, verplicht voor de voormiddagscheidsrechters (reserven & jeugd), op de volgende drie data organiseren: donderdag 7 september 2023, donderdag 7 december 2023 en donderdag 8 februari 2024. Noteer deze dagen goed in je agenda!


Na de gewestelijke cursussen houden we ook onze ledenvergaderingen, met eventueel een gastspreker of een activiteit.

BOSLOOP IN PARK RIVIERENHOF


De voorbereidingen van het seizoen 2023-2024 zijn volop aan de gang en de eerste vriendschappelijke wedstrijden zijn een feit. Om al onze leden optimaal te ondersteunen, organiseren we met KSOVA een aantal boslopen. De eerste boslopen vinden plaats op woensdag 19/07 en 02/08. Na de inspanning volgt ook de ontspanning met een rondje op onze kosten!


Ga naar het Facebook-evenement van 19/07 >>

Ga naar het Facebook-evenement van 02/08 >>

NIEUWE VOETBALUITRUSTING VOOR DE THUISWEDSTRIJDEN


"De kleren maken de man (of vrouw)". Onze nieuwe voetbaluitrusting voor de thuiswedstrijden van volgend seizoen ziet er alvast keurig uit. Wij kijken er alvast naar uit om onze volgende wedstrijden in te plannen tegen KSOLEO, KVSGG, SMO Maastricht of andere scheidsrechtersverenigingen die een vriendschappelijke partij wel zien zitten.


Wil je komend seizoen met je vereniging een wedstrijd plannen? Neem dan contact op met Christophe Lenaers via christophe.lenaers@ksova.be.

WORD FUTSAL REFEREE IN 1 DAY


Op dinsdag 19 september 2023 om 19u30 gaat de volgende cursus FUTSAL REFEREE IN 1 DAY door te Merksem. Treed in de voetsporen van de verschillde KSOVA-leden en waag je aan een mooie carrière in het futsal (het zaalvoetbal). 


Schrijf je in voor de cursus van 19/09 >>

HET NIEUWE SEIZOEN STAAT WEER VOOR DE DEUR, TIJD OM JE LIDMAATSCHAP TE VERLENGEN!


Het lidmaatschap van onze leden verloopt op maandag 31 augustus 2022. 

Wie dus aangesloten wil blijven bij KSOVA, dé Vriendenkring van't Stad, kan vanaf nu zijn lidgeld voor het nieuwe seizoen betalen om zo te blijven genieten van tal van voordelen en ondersteuning.


Lees de volledige communicatie >>

KSOVA SLUIT SEIZOEN AF MET ALGEMENE VERGADERING & GALA VAN DE GOUDEN FLUIT


Op vrijdag 10 juni 2022 stonden naar jaarlijkse traditie de Algemene Vergadering & Gala van de Gouden Fluit op het programma. Hiermee sluiten we op feestelijke wijze het seizoen 2021-2022 af.


Lees de volledige communicatie >>

ACTIE IN HET KADER VAN WERELD DOWNSYNDROOMDAG


In het kader van de Come Together campagnemaand lanceert Voetbal Vlaanderen in het voetbalweekend van 19 maart een actie voor de jeugd op alle Vlaamse voetbalvelden. Maart staat een hele maand in het teken van inclusie, diversiteit en gelijkheid. Daarom roepen ze de jeugdspelers massaal op om dit weekend twee verschillende voetbalkousen te dragen tijdens de wedstrijden, zo toont men samen aan dat anders zijn dik oké is!


Lees de volledige communicatie >>

DERBY KSOVA - KSOLEO BESLOTEN DOOR STRAFSCHOPPEN


Vrijdagavond, klokslag 20.00u: aftrap van wat een onvergetelijke avond moet worden voor onze spelers. Het is ondertussen al van 2019 geleden dat er nog eens een officiële wedstrijd gespeeld werd in zulke context. De verwachtingen lagen dus logischerwijs zéér hoog, hoewel de sfeer, die gelaten en gemoedelijk was, anders deed vermoeden.


Lees het volledige verslag >>

KSOVA COMEDY NIGHT: TRY OUT GEUBELS GAAT IN BAD


Philippe Geubels geeft op vrijdag 1 april 2022 in CC Deurne een try out van zijn nieuwe show "Geubels Gaat In Bad". En dankzij KSOVA kan je erbij zijn!


Voor de prijs van 15 EUR voor de leden en 18 EUR voor de niet-leden kan u met ons komen genieten van de droogste komiek van de lage landen.


Inschrijven doet u door 15/18 EUR over te schrijven naar BE07 0011 7975 9466 met als mededeling "KSOVA Comedy Night" en uw naam.

FRIENDLY: KSOVA VS. KSOLEO


Op vrijdag 11 maart 2022 om 20u00 speelt KSOVA eindelijk nog eens een vriendschappelijke wedstrijd tegen de collega's en buren uit Lier! Deze wedstrijd gaat door op het veld van KVC Wilrijk. Kandidaten om te voetballen kunnen zich melden bij het sportbestuur.


Na de wedstrijd zal KSOVA voor alle spelers een gratis hamburger of een frietje voorzien.


Facebook-evenement >>

COME TOGETHER BADGE


In het profvoetbal en in de Scooore Super League zagen we het al langer... de Come Together badge dir door de (assistent-)scheidsrechters wordt gedragen in kader van het actieplan tegen discriminatie en racisme.

De badge verschijnt nu ook in het amateurvoetbal en het futsal. Elke scheidsrechter kan deze badge aanvragen via report@rbfa.be. Zo hebben Christophe Lenaers, Jiri Bergs en Simon Tilkin reeds hun aanvraag ingestuurd en dragen zij deze badge.

CURSUSSEN IN REFASSIST


Deze maand verscheen een nieuw icoon op onze RefAssist, namelijk "Cursussen". Hierop zullen de afgelopen en toekomstige cursussen te zien zijn, met meer informatie over de cursus, de verplichting ervan en zal ook de lesgever de aanwezigheden aanduiden.


Aan de functionaliteit wordt nog volop gewerkt, maar we delen alvast de handleiding hiervan met jullie mee.


Bekijk hier de handleiding >>

€ 3,10 PER BLOK VANAF 01/07/2022 (OF VROEGER)


De verplaatsingsvergoeding zal volgend seizoen, zoals verwacht, verhoogd worden van € 2,90 naar € 3,10 per blok.


Bovendien hebben zowel de ACFF als Voetbal Vlaanderen bijkomend aan de Hoge Raad van de KBVB gevraagd om deze verhoging vroeger (onmiddellijk) door te voeren, gezien de uitzonderlijke situatie met de stijgende energie- en brandstofprijzen. Dit moet echter worden onderzocht in functie van het beschikbare budget.


KSOVA FOX CUP - FEBRUARI 2022


Yvo Driesen staat nog steeds aan de leiding en is goed op weg om zichzelf op te volgen als winnaar van de Fox Cup. Wie legt hem het vuur aan de schenen?!


Wil je jouw reglementenkennis onderhouden? Wil je testen of je de verschillende situaties die vóór, tijdens of na de wedstrijd kunnen voorvallen correct kan behandelen? Wil je je reglementenkennis op scherp houden?


Doe nu mee met de Fox Cup van de maand februari 2022 >>


JAARLIJKSE TRADITIE: APPELBOLLEN & WORSTENBROOD


Op woensdag 12 januari 2022 staat een jaarlijkse traditie op het programma: Appelbollen & Worstenbrood (Verloren Maandag, maar dan op woensdag 😉).

Na de wekelijkse training kunnen onze leden aansluiten voor appelbollen en worstenbrood met 1 drankje voor slechts 10 EUR.


Inschrijven kan vanaf nu tot en met maandag 10 januari bij Christophe Lenaers (via Whatsapp of via christophe.lenaers@ksova.be). Betalen kan ter plaatse of via overschrijving op onze rekening BE07 0011 7975 9466.

GEVOLGEN VAN DE BESLISSINGEN VAN HET OVERLEGCOMITE OP DE VOETBALCOMPETITIES


Naar aanleiding van de beslissingen van het Overlegcomité van 22-12-2021 worden volgende beslissingen genomen richting de organisatie van de competities.

Lees hier het volledige bericht >>

EEN SPECIALE BOODSCHAP NAMENS KSOVA


Het einde van 2021 komt stilletjesaan dichterbij, hoog tijd voor Nieuwjaarswensen!


KSOVA wenst al haar leden, sympathisanten, sponsors, opleiders en collega-scheidsrechters een fijn eindejaar toe, een gezond Nieuwjaar en vooral veel arbitrageplezier in 2022!


BELANGRIJKE UPDATE I.V.M. 2E GEW. CURSUS & LEDENVERGADERING


We ontvingen deze namiddag (01/12/2021) de melding dat Voetbal Vlaanderen de organisatie van de J-cursussen en opleidingen Referee in 1 Day uitstelt/annuleert. Dat betekent dat wij morgen (02/12/2021) GEEN fysieke bijeekomst zullen houden. Men zegge het voort!


Onze ledenvergadering met gastspreekster Anne van den Bosch gaat WEL door. We hopen dus jullie MASSAAL online (Microsoft Teams) te zien!

ELLA DE VRIES IN QATAR VOOR VAR CANDIDATE SEMINAR


Bij het seminarie in Doha, waar theoretische en praktische beoordelingen werden gecombineerd, waren 20 kandidaten voor scheidsrechter en 5 voor officiële rollen bij videowedstrijden aanwezig, waraonder KSOVA-lid Ella De Vries. Het vijfdaagse seminarie was de eerste kans voor de scheidsrechtersafdeling van de FIFA om de nieuwe kandidaten te beoordelen voor het toernooi dat tussen 20 juli en 20 augustus 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland zal plaatsvinden. Ella trainde dagelijks zowel op het terrein als in het klaslokaal, dankzij de hulp van 40 spelers van de Qatar Football Association konden ze wedstrijdsituaties nabootsen ter voorbereiding op het volgende FIFA Women's World Cup.

BEGINNELINGENCURSUS LEVERT 27 NIEUWE SCHEIDSRECHTERS OP

Op zaterdag 2 oktober 2021 hebben in Wommelgem 27 kandidaat-scheidsrechters hun theoretisch examen en praktische cursus met succes afgelegd.  


KSOVA wenst alle nieuwe scheidsrechters veel succes, in het bijzonder onze nieuwe leden die het eerste jaar gratis lid zijn van onze scheidsrechterskring.

KSOVA BOWLAVOND OP 15 NOVEMBER

Op maandag 15 november 2021 trekken we onze flashy schoenen aan en gaan we een balletje laten rollen. Geen voetbal deze avond, maar wel degelijk een bowlingbal. Voor slechts 10,- EUR voor 2 spelletjes zijn jullie verzekerd van een avond dolle pret en gezellig samenzijn onder vrienden en collega-scheidsrechters.Deze avond gaat door in Bowling Planet Ekeren (Slijkweg 5, 2180 Ekeren) en is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Vooraf een hapje eten staat op de planning, dus hou deze avond zeker vrij!

CURSUS SCHEIDSRECHTER FUTSAL


Het Bureau Arbitrage Antwerpen organiseert op dinsdag 14 september 2021 om 19u00 te Brieleke (Wommelgem) een cursus voor kandidaat-scheidsrechters futsal. Wie interesse heeft om in de voetsporen van Jiri Bergs, Tim Janssens, Vincent Keersmaekers, Altan Cayir en nog vele anderen te treden, kan zich gemakkelijk inschrijven via onze website (klik op de link hieronder).Schrijf je in voor de cursus scheidsrechter futsal >>

1E GEWESTELIJKE CURSUS & LEDENVERGADERING


Op donderdag 2 september 2021 om 19u30 organiseert KSOVA de 1e gewestelijke cursus, verplicht voor alle voormiddagscheidsrechters (reserven en jeugd). Zowel leden als niet-leden kunnen deze bijwonen, zonder voorafgaand in te schrijven.


Na de cursus houdt KSOVA haar 1e ledenvergadering voor de leden.
We rekenen op jullie aanwezigheid, met mondmasker!


Bekijk het Facebook-evenement >>

VERSLAG KSOVA OPENINGSACTIVITEIT 2021


De kop is eraf! Op vrijdag 20 augustus 2021 zette de oudste scheidsrechterskring van het land het nieuwe seizoen succesvol in met haar jaarlijkse openingsactiviteit.


Naar jaarlijkse gewoonte streden de jongelingen tegen de oudstrijders, oftewel: KSOVA -25 vs KSOVA +25. Beide ploegen konden, desondanks de vakantieperiode, elks rekenen op maar liefst 9 spelers voor het sportieve luik van deze openingsactiviteit.


Lees het volledige verslag >>

VERSLAG KSOVA GOES MINIGOLF 2021


Op ‘Moederkesdag’ rond 14u verzamelden 12 deelnemers voor de jaarlijkse afspraak op de minigolf van het Rivierenhof. 


Het was een zeer geslaagde middag onder een stralende zomerzon met een mooie opkomst van onze leden en familieleden.Lees het volledige verslag >>

REGELS VAN HET VOETBALSPEL & SCHEIDSRECHTERSKAART 21/22


Op woensdag 11 augustus 2021 ontvingen de assistent-scheidsrechters uit Nationale (actief in 1ste en 2de amateurklasse) het reglementenboekje en de scheidsrechterskaart voor het seizoen 2021/2022.

We geven u graag extra informatie mee over het nieuwe reglementenboekje, alsook de scheidsrechterskaart en de verdeling hiervan voor de voormiddagrefs.


Lees meer >>

HEUSE BAKKRAAM OP KSOVA OPENINGSACTIVITEIT 2021


Op vrijdag 20 augustus 2021 zijn jullie vanaf 19u30u welkom voor de wedstrijd KSOVA -25 vs KSOVA +25. Kunnen de jonkies van onze vereniging de oude garde verslaan? Vorig jaar eindigde de wedstrijd op 2-8, tijd voor een revanche dus!

Aansluitend kunnen jullie voor slechts 10 EUR genieten van een portie overheerlijke verse frietjes en 2 snacks, wij doen daar nog 2 drankjes bovenop!


Bekijk het Facebook-evenement >>

KSOVA GOES MINIGOLF - ZONDAG 15 AUGUSTUS 2021


Na een hele periode zonder buitenactiviteiten, én met de huidige versoepelingen in het vooruitzicht, vonden we dat het hoog tijd werd om nog eens samen te komen met onze leden, alsook onze jaarlijkse traditie verder te zetten.


Onze leden kunnen deelnemen aan deze leuke activiteit voor slechts 5 EUR. Hierbij zit een rondje minigolf en een drankje achteraf. Partners en/of kinderen kunnen aan dezelfde voorwaarden deelnemen indien ze vergezeld zijn van het betalend lid.


Bekijk het Facebook-evenement >>

INTRODUCTIEFILMPJE OVER REFASSIST


Vanaf juli 2021 is men overgeschakeld van E-kickoff naar RefAssist. Voor de meesten is de overgang vlot gebeurd, anderen zijn nog een beetje zoekende in het volledige nieuwe platform dat niet te vergelijken is met E-kickoff. Daarom vinden jullie op onze website een heel goed gemaakt introductiefilmpje van ons RefAssist KSOVA Helpdesk team, alsook praktische info uitgeschreven.

Wist je dat je meerdere dagen/weken in één keer kan selecten bij "Verloven"?


Bekijk het introductiefilmpje en lees meer over RefAssist >>

KALENDER 2021/2022 IN GROTE LIJNEN UITGETEKEND


Het bestuursorgaan van K.S.O.V.A. vzw heeft een voorlopige kalender opgemaakt van de 'belangrijkste' activiteiten voor het seizoen 2021/2022. De 'kleinere' evenementen zullen meer ad hoc worden georganiseerd en gecommuniceerd, afhankelijk van de ontwikkelingen van de bestrijding van het Covid-19 virus.
Een up-to-date overzicht kan u ook terugvinden op onze Facebook-pagina.


Bekijk de kalender >>

BESTUURSORGAAN & LIDGELD 2021/2022


Op de vergadering van het bestuursorgaan K.S.O.V.A. vzw van dinsdag 6 juli 2021 werden de functies verdeeld. Het bestuursorgaan kiest voor continuïteit, maar ook ondersteuning van zijn jonge bestuurders. Geen grote veranderingen dus, maar wel duidelijkere rapporteringslijnen en persoonlijkere begeleiding. Ook aan de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage wijzigt er niets, maar ...


Lees meer over de bestuurssamenstelling en lidgeld >>

KSOVA KLAAR VOOR OVERSTAP NAAR REFASSIST


Je vindt op onze website een tabblad met alle informatie over RefAssist (wordt nog verder uitgebreid) met reeds enkele printscreens, een FAQ met de meest voorkomende vragen, alsook een contactformulier om ons KSOVA Helpdesk te bereiken. Hiervoor hebben we een afzonderlijk e-mailadres refassist@ksova.be aangemaakt. Onze key users zullen via deze weg de binnenkomende vragen beantwoorden. De RefAssist-informatie zal binnenkort nog uitgebreid worden.


Bekijk het tabblad RefAssist >>

DEVILTIME MET KSOVA


De EK-GEKTE barst los! En dan kan onze vereniging niet achter blijven.

We organiseren daarom deze zaterdag een eerste KSOVA on Tour: EK Edition. KSOVA trakteert op een hapje! En als we winnen: Een drankje na de match! Het is belangrijk om je aanwezigheid te bevestigen zodat we genoeg tafels kunnen reserveren! Meer info te verkrijgen bij Tim Janssens!


Bekijk het Facebook-evenement >>

VERSLAG KSOVA ALGEMENE VERGADERING 2021


Lees op de onderstaande link het verslag van de Algemene Vergadering met nieuwtjes zoals: Wilfried Rombouts die het Bureau Arbitrage Antwerpen verlaat en KSOVA-lid Tom Dens diens plaats inneemt, RefAssist die E-kickoff zal vervangen, de goedkeuring van KSOVA boekjaar 2020 & begroting 2021, de succesvolle herverkiezing van Eren Sal in het bestuursorgaan en Yvo Driesen die zich kroonde tot winnaar van de KSOVA Fox Cup.


Lees het volledige verslag >>

OVERLIJDEN MOEDER FILIP VANDEPUTTE


Met heel veel droefheid ontvingen wij het bericht van het overlijden van de moeder van KSOVA-lid Filip Vandeputte. Wij wensen Filip en zijn familie onze steun te betuigen in deze moeilijke periode.

TRAININGSTRAJECT NAAR FYSIEKE TESTEN


Ter voorbereiding van de fysieke testen 2021/2022 heeft het Bureau Arbitrage een trainingstraject uitgestippeld. Dit schema is opgesteld om scheidsrechters en assistent-scheidsrechters te ondersteunen bij een verantwoorde opbouw van hun trainingen richting fysieke testen van volgend seizoen. De trainingen bestaan uit loopvormen die kunnen worden afgewisseld met andere sportieve activiteiten zoals fietsen, zwemmen, etc.


Bekijk hier het trainingsschema >>

DATA FYSIEKE TESTEN 2021/2022 BEKEND


Het Bureau Arbitrage Antwerpen (BAA) maakte de data van de fysieke testen in de verschillende provincies op haar website bekend. In de provincie Antwerpen zullen deze doorgaan op zaterdag 28 augustus 2021. Ter voorbereiding van de testen zullen binnenkort trainingsschema's verdeeld worden en zullen er try-outs worden georganiseerd. Op de website van BAA kan u ook de geluidsfragmenten per categorie downloaden.


Lees meer op de website van BAA >>

GROTE OPKOMST VOOR 3E EDITIE KSOVA ONLINE QUIZ


Het zit er weer op!  13 rondes, 65 vragen en vooral: meer dan 60 deelnemers!
Onze 3e editie van de KSOVA Online Quiz, die we voor de gelegenheid hadden opengesteld voor niet-leden, was een waar succes.


Lees hier het volledige verslag >>

KSOVA ONLINE QUIZ OPNIEUW SUCCESVOL


Op vrijdag 19 maart 2021 organiseerden we opnieuw onze KSOVA Online Quiz.
Deze editie stond in teken van sport. Welke ploeg won het eerste WK in Uruguay? Kan een cricketwedstrijd langer dan een dag duren? Hoeveel minuten duurt een NBA match? Uit welke sport komen de term pancake, side out en floater?

Op deze vragen en veel meer wist Vincent Keersmaekers de meeste antwoorden (en het snelst). Jens Van den Eynde en Kurt Heyrman eindigden op een mooie 2de en 3de plaats. Bedankt aan alle deelnemers voor hun aanwezigheid!

OVERLIJDEN LILIANE MOERLOOSE


Met gepaste droefheid melden we u hierbij het overlijden van Liliane Moerloose, echtgenote van Willy Van Achteren. Het bestuur van KSOVA wenst bij deze veel sterkte aan de nabestaanden!

2DE EDITIE KSOVA ONLINE QUIZ


U vraagt, wij draaien: de tweede editie van de KSOVA Online Quiz is een feit!

Noteer alvast vrijdag 19 maart 2021 in jullie agenda.


Voor deze 2de editie hebben we gekozen voor het thema SPORT.

Iedereen is van harte welkom! Leden nemen gratis deel, niet-leden betalen € 5,00.


Inschrijven kan via info@ksova.be.

STEPHANIE FORDE OVER DE WERKING VAN PRD


Op donderdag 11 februari 2021 verwelkomde KSOVA tijdens haar ledenvergardering opnieuw een interessante gastspreker.

Na Bram Van Driessche in december was het ditmaal de beurt aan Stephanie Forde, Operations Director van het Professional Referee Department van de Royal Belgian FA.


Lees meer >>

INTERNATIONAAL DEBUUT VOOR KSOVA-VOORZITTER JIRI BERGS


Onze voorzitter Jiri Bergs reist deze week af naar Bosnië en Herzegovina, samen met zijn Belgische collega Yasin Alageyik uit Bernissart (Wallonië). Zaterdag 16 januari 2021 om 19u00 hebben ze in Sarajevo de leiding over de 1/16de finale van de UEFA Futsal Champions League tussen FC Salines en Ugra Yugorsk uit Rusland.


Lees meer >>

DIGITALE NIEUWJAARSRECEPTIE MET EEN VLEUGJE HUMOR


Zo'n 25 leden vonden hun weg naar onze allereerste digitale nieuwjaarsreceptie waarbij we virtueel klonken op het nieuwe jaar en met een vleugje humor terugblikten op het jaar 2020 met o.a. het woord van het jaar: "knuffelcontact", getrakteerd werden op een nieuwjaarsspeech van Robert Devos (verantwoordelijke opleider), Luis Asselberghs (lid P.C. Antwerpen) en Jiri Bergs (voorzitter KSOVA) en eindigden met het voorlezen van nieuwjaarswensen ingestuurd door onze leden.


Na het officiële gedeelte werden de deelnemers in verschillende rooms verdeeld om in kleinere groepjes bij te praten.

OPNIEUW EEN INTERESSANTE GASTSPREKER BIJ KSOVA


We nodigen u van harte uit op onze KSOVA Ledenvergadering die zal doorgaan op donderdag 11 februari 2021 om 20u00 via Zoom. Na het officiële gedeelte geven we dan graag het woord aan Stephanie Forde, Operations Director Prof. Refereeing Department van de Royal Belgian FA.


De KSOVA-leden zullen de Zoom-link per e-mail ontvangen.

Bekijkt dit evenement ook op Facebook >>


SCHRIJF JE IN VOOR ONZE KSOVA QUIZ OP 22 JANUARI 2021


Ben jij De Slimste Mens? Of gewoon Het Slimste Lid van KSOVA?
Test je algemene kennis in onze online quiz via Zoom en Kahoot!

De quiz gaat over alle domeinen, dus niet enkel sportgerelateerde vragen.Bekijk dit evenement ook op Facebook >>

BLIJF IN BEWEGING MET KSOVA ONLINE WORKOUTS


Fit blijven in Coronatijden? Dat kan!

Elke woensdag (20.00u) en zondag (15.00u) nodigen wij leden en niet-leden uit om deel te nemen aan onze live sportsessies!

Online coach Cedric Livreiro neemt jullie mee voor een korte maar intensieve sessie van 15 minuten waarin verschillende oefeningen aan bod komen, met als doel fit aan de start de tweede seizoenshelft verschijnen.


ABDUL YILMAZ WINT DE TWEEDE EDITIE KSOVA FIFA-TORNOOI


De nieuwe KSOVA FIFA Champion is bekend!


Op zondag 27 december 2020 kroonde Abdul Yilmaz zich na een zinderende finale tot 2e kampioen van ons online FIFA-tornooi.🥇Lees het volledige artikel hier!


KSOVA NIEUWJAARSRECEPTIE 2021 [ONLINE MET DRESSCODE!]


Het bestuursorgaan van K.S.O.V.A. vzw nodigt u van harte uit op haar online Nieuwjaarsreceptie die zal doorgaan op vrijdag 8 januari 2021 via Zoom.

Het wachtwoord van de meeting room wordt aan de leden via e-mail verstuurd. Niet-leden (bestuurders andere scheidsrechtersverenigingen & leden bondsinstanties) kunnen deze opvragen via info@ksova.be.

Bekijk dit evenement ook op Facebook >>

PRETTIGE FEESTDAGEN EN EEN VOORSPOEDIG 2021


KSOVA wenst al haar leden, sympathisanten en sponsors prettige feestdagen en een voorspoedig 2021.

Eventuele nieuwjaarswensen kunnen jullie sturen naar info@ksova.be!

TWEEDE EDITIE VAN ONS KSOVA FIFA-TORNOOI


Schrijf je nu in voor de tweede editie van het KSOVA FIFA21-Tornooi en maak kans op een leuke cadeaubon!


Op zondag 27 december 2020 vindt de tweede editie van het KSOVA FIFA21-tornooi plaats. Wie volgt Seppe Huysmans op als FIFA Kampioen en gaat aan de haal met onze hoofdprijs? Wie slaagt erin om de poulefases te overleven en zich een weg te banen tot de finale?

Bekijk dit evenement ook op Facebook >>

INSPIRERENDE EN LEERRIJKE GASTLEZING BRAM VAN DRIESSCHE


Op vrijdagavond, tijdens een digitale versie van onze ledenvergadering, konden maar liefst 35 leden op de hoogte blijven van de activiteiten van onze scheidsrechtersvereniging, en kregen ze via ons nieuwsuurtje updates uit de wereld van arbitrage. Tot slot werden we getrakteerd op een inspirerende en leerrijke gastlezing van niemand minder dan Bram Van Driessche, FIFA-scheidsrechter en toptalent uit de Jupiler Pro League, en kregen we een unieke kijk op het leven van een semi-professionele scheidsrechter. Nadien kregen de leden nog een kans om hun vragen te stellen via een Q&A sessie.

LEDENVERGADERING MET FIFA-REF BRAM VAN DRIESSCHE 


In deze bijzondere tijden willen we toch enkele tradities blijven voortzetten.
Daarom zullen wij op vrijdag 4 december 2020 onze ledenvergadering houden, weliswaar digitaal. FIFA-scheidsrechter Bram Van Driessche zal de gastspreker van dienst zijn en over zijn carrière als scheidsrechter vertellen.


Bekijk dit evenement ook op Facebook >>


SEPPE HUYSMANS EERSTE WINNAAR KSOVA FIFA20-TORNOOI


't Is gebeurd! De eerste editie van het KSOVA FIFA-tornooi zit er op. En wat voor een editie! Met 12 deelnemers gingen we woensdagnamiddag van start, de finale werd rond de klok van 18.00u beslecht met een duidelijke winnaar: Seppe Huysmans!Lees het volledige artikel hier!


ONLINE FIFA20-TORNOOI


Woensdag 11 november 2020 organiseert KSOVA haar eerste online FIFA tornooi! Dit tussen 14u en 17u. Heb jij het in je om de G.O.A.T. van KSOVA te worden? Schrijf je GRATIS in bij Vincent Eeman (zie contactgegevens hier) en wie weet win jij wel die waardebon ter waarde van 20 euro in een zaak naar keuze!

Bekijk dit evenement ook op Facebook >>

TIJDELIJKE PROMO IN DE KSOVA WEBSHOP


KSOVA lanceert een tijdelijke promo op een aantal artikelen in de KSOVA Webshop. Polo's, t-shirts, soccer shirts en een training jacket (foto in bepaalde maten zijn nu te bestellen in de categorie Promo, onmiddellijk leverbaar én tegen een verlaagde prijs dan gewoonlijk. Dit zijn unieke promo's en de weergegeven prijzen zijn de finale prijzen. Bovendien: op = op. Wees er dus snel bij!


Bekijk nu de promo's en bestel >>

ONTWIKKEL MEE DE NIEUWE REFEREE APP VAN REFASSIST


RefAssist wil graag haar diensten uitbreiden en is van plan om een referee app te lanceren. Om deze op te zetten, hadden ze graag de mening gevraagd van jullie als scheidsrechter. Zij willen het leven als scheidsrechter met deze app vergemakkelijken!

Het invullen van deze vragenlijst duurt slechts enkele minuten!
Bedankt aan allen die hiervoor de tijd zullen nemen!

Ga naar de vragenlijst >>

UPDATE 28/10/2020: KSOVA TRAININGEN (OPNIEUW) ON HOLD


Op aangeven van de beheerder van de trainingsvelden (Springs vzw) werd er besloten om met onmiddellijke ingang alle trainingen te schrappen, inclusief de training van vanavond. Het bestuursorgaan zal ten gepaste tijde communiceren over de heropstart van de trainingen.

Bedankt voor jullie begrip en keep safe!

KSOVA TRAININGEN BLIJVEN DOORGAAN


Ondanks de Covid-19 perikelen blijven de trainingen zoals gepland doorgaan mits het in acht nemen van de vooropgestelde maatregelen. Het gebruik van de kleedkamers en douches is hierdoor tijdelijk onmogelijk. Desondanks deze ongemakken vinden steeds meer en meer leden op woensdagnamiddag om 19u30 de weg naar het Park Groot Schijn. De trainingen zijn onder leiding van ervaren refs in het namiddag kader en staan je graag persoonlijk bij op al je vragen. Zin om te trainen met collega's en te werken aan je fysiek? Altijd welkom!

WEEK VAN DE OFFICIAL 2020


Met de komst van de Week van de Official van 3 tot 11 oktober 2020 vroegen we aan de clubs uit ons gewenst om de scheidsrechters niet te vergeten en hen te bedanken voor hun inzet op onze voetbalvelden. De manier waarop en aan wie mochten ze zelf kiezen.

We delen graag met jullie enkele inzendingen mee.
Bedankt aan alle clubs die hebben deelgenomen!

Bekijk hier de inzendingen van de clubs >>

PROMOTIES KSOVA-LEDEN


Enkele van onze KSOVA-leden konden via de website van Bureau Arbitrage Antwerpen hun promotie vernemen die binnenkort in het Sportleven zal verschijnen.

Joshua Blommaert werd opgenomen in de coachinggroep, Mohcine Ikniouen zet de stap naar het namiddagkader, Resul Haran, Robbe Grauls, Ibrahim Halil Tok en Rayane El Mahjoub groeien verder door in het voormiddagkader. Proficiat!

Bekijk hier het overzicht met de promoties >>

VERSLAG KSOVA OPENINGSACTIVITEIT 2020


Donderdag 15 oktober 2020 vond naar jaarlijkse gewoonte onze KSOVA Openingsactiviteit plaats. Deze werd dit jaar later in het najaar georganiseerd dan gewoonlijk door de COVID-19 pandemie. Deze laatste heeft bijna onze activiteit volledig doen annuleren. Eerder die week heeft Voetbal Vlaanderen beslist om de kampioenschapswedstrijden volledig stop te zetten. De vriendschappelijke wedstrijden mochten nog wel plaatsvinden. Na een intern overleg binnen het bestuursorgaan werd toch beslist om de activiteit alsnog te laten doorgaan.

Lees hier het volledige verslag >>

AFHALEN SCHEIDSRECHTERSDOCUMENTEN


Voor het afhalen van de scheidsrechtersdocumenten kan u contact opnemen met Tim Janssens via tim.janssens@ksova.be of telefonisch op het nummer +32 497 76 99 45.


De documenten zullen ook beschikbaar zijn op onze KSOVA Openingsactiviteit van donderdag 15 oktober 2020!

Niet-afgehaalde documenten worden terug naar het provinciaal secretariaat gestuurd waar u deze kan afhalen tijdens de openingsuren van het Brieleke.

VERSLAG KSOVA GOES MINIGOLF 2020


Op zondag 16 augustus 2020 in de namiddag vond de 2de editie van KSOVA goes Minigolf 2020 plaats. Zoals vorig jaar was er een talrijke opkomst voor dit 1ste evenement van het nieuwe voetbal- en futsalseizoen.


Dit jaar hebben we de inschrijvingen echter moeten beperken tot een maximum van 15 personen.


Lees hier het volledige verslag >>

PRAKTISCHE INFORMATIE ALGEMENE VERGADERING & GALA


Leden die aanwezig willen zijn aanstaande donderdag dienen zich op voorhand te registreren en een bevestigingsmail af te wachten.

Wie niet aanwezig kan/wil zijn, zal de vergadering nog online kunnen volgen via Zoom. De link van de meeting ruimte zal nog gedeeld worden.

Bekijk alle praktische informatie op onze website >>


TRAININGSKAMP 2020: NABESCHOUWING


Net zoals vorig jaar is ook deze editie van het trainingskamp voorbij gevlogen!
De aanwezige leden kregen het zowel fysiek als theoretisch zwaar te verduren in verschillende trainingen en technische sessies.

De nabeschouwing inclusief fotovoorstelling kan u HIER raadplegen.


TRAININGSKAMP 2020: VOORBESCHOUWING


Ook dit jaar zal de trainingskamp voor voetbalscheidsrechters uit de provincies Antwerpen, Brabant en Limburg plaatsvinden. Tijdens de driedaagse kamp van 3 tot en met 5 juli 2020 krijgen de deelnemers verschillende trainingen en technische sessies, door o.a. scheidsrechters en assistent-scheidsrechters van de Jupiler Pro League, de Proximus League en het Amateurvoetbal.

Lees het volledige artikel HIER.


KALENDER BUREAU ARBITRAGE ANTWERPEN - 2020/2021


Op vrijdag 26 juni 2020 ontving het KSOVA Secretariaat in haar mailbox de kalender van het Bureau Arbitrage Antwerpen voor het seizoen 2020/2021.

In de kalender kan men terugvinden wanneer de trainingen van de provinciale en de nationale scheidsrechters plaatsvinden, alsook de data van de zittingen van BAA, de data van de beginnelingencursussen, de data van de fysieke testen, enzoverder.


Deze kalender wordt later geïntegreerd in de KSOVA Kalender, maar u kunt het alvast downloaden door HIER te klikken. Zet de data alvast in uw agenda!

OPSLAG VANAF 1 JULI 2020 - SCHEIDSRECHTERS FUTSAL


Eerder vernamen we dat de Hoge Raad van de KBVB ook de aanpassingen van de vergoedingen voor futsalscheidsrechters heeft goedgekeurd.


Zo zullen de scheidsrechters op het hoogste niveau € 70 (cat. A1), € 65 (cat. A1Bis) en € 50 (cat. A2) per wedstrijd ontvangen. De B, C en D scheidsrechters zullen respectievelijk € 45, € 35 en € 30 ontvangen. Voor jeugdwedstrijden Nationaal zal men voortaan € 30 per wedstrijd krijgen.


Als 3de scheidsrechter of tijdswaarnemer zal men € 25 per wedstrijd krijgen.

OPSLAG VANAF 1 JULI 2020 - SCHEIDSRECHTERS VOETBAL


In het artikel van Het Belang van Limburg - gepubliceerd op 23 mei 2020 - vernamen we dat de opslag voor amateurscheidsrechters effectief zou plaatsvinden vanaf 1 juli 2020.


Klik op de foto om het artikel te bekijken.

WEBSITE MAKEN DANKZIJ ONE.COM


Snel en gemakkelijk een website bouwen voor jouw zaak?
Een webshop maken om jouw verkoop een boost te geven?


Klik op de volgende link om nu een website te maken zonder enige programmeerkennis: http://one.me/nlauyuek.


Onze website www.ksova.be is een voorbeeld van wat je dankzij one.com kan maken. Met deze link ontvang je € 14,00 korting. Twijfel dus niet langer en ga aan de slag!

OVERLIJDEN GABY VAN ROY


Met droefheid melden wij het overlijden van de moeder van onze verantwoordelijke opleider Robert Devos.

Namens onze vriendenkring K.S.O.V.A. willen we sterkte toewensen aan Robert en zijn familie.

 

Men kan ook condoleren via deze link.

UPDATE KSOVA TRAININGEN


We ontvingen de vraag van sommige leden of de wekelijkse KSOVA Trainingen hervat worden vanaf 18 mei 2020 naar aanleiding van de versoepeling van de maatregelen door de overheid. Het antwoord is NEEN.


Onze trainingen nemen elk seizoen een einde in de maand mei en dat zal dit jaar niet anders zijn. We gaan de trainingen niet meer hervatten. Bovendien willen we iedereen nog blijven beschermen, in het bijzonder onze oudere collega's, ondanks de versoepelingen.

OVERLIJDEN JULIEN DE KENINCK


Met droefheid ontving ons secretariaat het trieste nieuws omtrent het overlijden van Julien De Keninck. Graag willen wij als bestuur de naasten condoleren in deze moeilijke tijden. Julien zal altijd bekend staan voor zijn jarenlange inzet voor het sociaal fonds en als opleider.

ALGEMENE VERGADERING VERPLAATST NAAR 3 SEPTEMBER 2020


Een koninklijk besluit gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad geeft de vzw’s de mogelijkheid om de Algemene Vergadering met 10 weken uit te stellen, te rekenen vanaf 30 juni 2020.


Om die redenen heeft het bestuursorgaan van K.S.O.V.A. vzw besloten om de Algemene Vergadering uit te stellen naar donderdag 3 september 2020 om 19u00.


We rekenen op uw begrip in deze uitzonderlijke situatie.

PROMOTIES KSOVA-LEDEN


Op donderdag 7 mei 2020 maakte Bureau Arbitrage Antwerpen enkele promoties bekend op haar Facebook-pagina. Twee KSOVA-leden zetten een stapje omhoog.


Jens Van den Eynde - 4P/REF wordt 3P/REF

Chris Brouwers - JS wordt J4

Mousa El Fadili - JS wordt J5


Bekijk alle promoties van onze leden van afgelopen seizoen(en) >>

ALGEMENE VERGADERING - WACHTEN OP RAAD VAN STATE


Op 5 april 2020 postten we de communicatie hiernaast op onze sociale media met betrekking tot de organisatie van de Algemene Vergadering.


Deze moet volgend de statuten binnen de 6 maanden na het einde van het boekjaar plaatsvinden, maar het coronavirus kan dit echter verhinderen.


Het bestuur wacht dus een besluit van de Raad van State af over een mogelijk uitstel van 10 weken te rekenen vanaf 30/06.

OPSCHORTING ACTIVITEITEN N.A.V. CORONAVIRUS


Het bestuur heeft, met het advies van de overheid in het achterhoofd, besloten om alle activiteiten tot nader order op te schorten om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, in het bijzonder onder haar eigen leden.


Dit heeft in de praktijk een afgelasting van alle wekelijkse KSOVA-trainingen alsook alle andere activiteiten gepland in de maand maart tot gevolg.


Wij hopen hierbij op uw begrip!

KSOVA KULINAIR 2020


Op zaterdag 18 april 2020 zullen wij ons jaarlijks banket houden. Na de succesvolle editie van vorig jaar en de positieve commentaren hebben wij ervoor gekozen om opnieuw te kiezen voor de Live Cooking bij het Van der Valk Hotel in Antwerpen.

Inschrijven kan vanaf nu tot en met 31 maart 2020 en doe je door het bedrag van 
€ 42,50 over te maken op onze rekening BE07 0011 7975 9466 met vermelding van de naam en het aantal personen.

OPNIEUW EEN TOPEDITIE VAN KSOVA ON TOUR INTERNATIONAAL


Onze leden zijn van 06/03 tot 09/03 afgezakt naar het zuiden van Europa.
De bestemming? Madrid! Met maar liefst 7 deelnemers, prachtig weer en een fantastische sfeer kunnen we alleen maar spreken van een geslaagde editie.

Reisbegeleider Tim Janssens kijkt alvast tevreden terug en droomt al luidop van de bestemming volgend jaar. Een uitgebreide fotoreportage mogen jullie binnenkort op onze Facebook-pagina verwachten en kunnen jullie nu al terugvinden op ons Instagram-account @ksova1911!

OVERLIJDEN LUDO PEETERS EN CHRISTIANE DE BROUWER


Met grote droefheid ontvingen wij het nieuws over het overlijden van Ludo Peeters (gewezen opleider en ex-ref) en Christiane De Brouwer (moeder van Barry Barri). Wij willen namens het bestuur van KSOVA ons medeleven betuigen aan de nabestaanden.
BERGS EN BOECKX TEKENEN PRESENT OP STAGE


Onze voorzitter Jiri Bergs is samen met ons lid Senne Boeckx uitgenodigd voor een Referee College in Knokke. In deze tweedaagse cursus kregen zij meerdere interessante technische sessies van onder andere ex-Belgisch topref Frank De Bleeckere. Ook namen ze deel aan een training op de terreinen van Royal Knokke FC.

KSOVA VERTEGENWOORDIGD OP PROVINCIALE TRAINING 4P


Enkele van onze leden (de vaste waarden in 4P en de talentvolle voormiddagscheidsrechters) hadden het genoegen om op donderdag 20 februari 2020 een training te mogen bijwonen georganiseerd door het Bureau Arbitrage Antwerpen. Hier kregen ze een zeer leerrijke cursus "management" van niemand minder dan Joeri Van de Velde (ex-scheidsrechter Jupiler Pro League). Het tweede deel bestond uit een stevige training. Keep up the good work boys!

INSCHRIJVINGEN MADRID AFGESLOTEN


Na de succesvolle editie van vorig jaar gaat KSOVA ook dit jaar internationaal met een city trip naar Madrid. Buiten de stad verkennen zullen we ook het Estadio Wanda Metropolitano bezoeken voor de wedstrijd Atlético Madrid - Sevilla FC.

Het vertrek is voorzien op vrijdag 6 maart, terugkomen doen we op maandag 9 maart 2020 (4 dagen - 3 nachten)

3e GEWESTELIJKE CURSUS &  3e LEDENVERGADERING


Vrijdag 7 februari 2020 staat de 3e Gewestelijke Cursus en Ledenvergadering op het programma! Hierbij zullen zowel onze verantwoordelijke opleider Robert Devos als het Bureau Arbitrage Antwerpen de reglementswijzigingen en richtlijnen toelichten.
U kan ook van de gelegeheid gebruik maken om in onze KSOVA-shop uw voorraad aan te vullen. Tot dan!

KSOVA-LEDEN IN DE BLOEMETJES GEZET


Op de 15 januari 2020 werden op de Nieuwjaarsreceptie van Royal Belgian FA en

Voetbal Vlaanderen in Wommelgem de Bondserepenningen uitgedeeld.

Wij wensen alle laureaten, met in het bijzonder Omar en Guido, te feliciteren met

deze erkenning!

KSOVA WINT OPNIEUW ZAALVOETBALTORNOOI REFEREES UNITED
Zaterdag 28 december 2019 nam onze scheidsrechtersvereniging deel aan het zaalvoetbaltornooi Referees United, de overkoepelende organisatie van de scheidsrechtersverenigingen van de provincie Antwerpen.

BOEIENDE PRESENTATIE VAN WESLI DE CREMER OP DE 2DE LEDENVERGADERING
Vrijdag 06/12 mochten we Wesli De Cremer, scheidsrechter Jupiler Pro League, ontvangen op onze 2de ledenvergadering van het seizoen. Wesli gaf ons een zeer boeiende presentatie over zijn carrière, gaf ons een kijk in de week als semi-professionele scheidsrechter, beantwoordde de verschillende vragen van onze ...


Lees verder het verslag van de vergadering >>

PROMOTIES KSOVA-LEDEN
Het Bureau Arbitrage Antwerpen maakte op zondag 17 november 2019 heel wat promoties bekend op haar Facebook-pagina. Deze promoties zullen waarschijnlijk deze week bekendgemaakt worden in het Sportleven. Hierbij zitten heel wat leden van KSOVA erbij. Proficiat aan alle promovendi!


Bekijk de promoties >>

KSOVA GOES CINEMA
Op zaterdag 23 november 2019 in de avond gaan we met KSOVA naar de Kinepolis in Antwerpen. Het bestuur zal drie films voorstellen aan haar leden die dan kunnenstemmen op één van de drie films. De film die de meeste voorkeurstemmen haalt zal gekozen worden.

Lees meer >>

TWEE FIFA BADGES VOOR KSOVA IN 2020
Ons lid Ella De Vries mag opnieuw haar FIFA Assistant Referee badge bij de vrouwen dragen in 2020. Dit al voor de 12de keer. Zij is namelijk reeds sinds 2008 internationaal actief. Onze voorzitter Jiri Bergs werd dan weer voor het eerst benoemd als FIFA Futsal Referee. Hij vervangt Gerd Bylois vanaf 1 januari 2020.


Bekijk het artikel van Het Nieuwsblad >>

1E GEWESTELIJKE CURSUS & 1E LEDENVERGADERING
Op vrijdag 27/09 organiseert KSOVA de 1e gewestelijke cursus in het gewest Antwerpen. Deze cursus is verplicht voor alle voormiddagscheidsrechters.
KSOVA-leden 2018/2019 kunnen die dag ook hun SR-documenten (incl. SR-kaarten) komen ophalen. Na de cursus houdt KSOVA haar 1e ledenvergadering.


Lees meer over dit evenement >>

KSOVA OPENINGSACTIVITEIT 2019
Vrijdag 23/08 hielden wij onze jaarlijkse openingsactiviteit met een wedstrijd Jong vs. Oud, gevolgd door een BBQ. De wedstrijd werd gewonnen door KSOVA Oud met een score van 6-2. Na de wedstrijd konden de 35 eters genieten van een heerlijke BBQ. De feedback van de leden was dan ook zeer positief. Bedankt hiervoor!


Bekijk de foto's (Facebook) >>

KSOVA TWEEDEHANDS
Op 16/08 hebben wij onze Facebook-groep KSOVA Tweedehands gelanceerd.
Op deze pagina krijgt u de mogelijkheid om tweedehands scheidsrechtersartikelen te kopen of te verkopen. Op 24 uur tijd werden liefst 7 artikelen verkocht/gekocht. Het nut van de pagina werd dus onmiddellijk bewezen.SPONSORVOORDELEN MET LIDKAART
Vanaf 2019/2020 gaan we opnieuw de KSOVA-lidkaarten introduceren.

Deze keer hebben we er leuke voordelen aan gekoppeld bij onze sponsors.

Zo krijg je bijvoorbeeld 10% korting bij Lunch Garden Borsbeek, 30% korting op de Patrick-catalogus bij Soccertime in Schoten, 10% korting bij Bistro Robiano, etc.


Bekijk alle sponsorvoordelen >>

KSOVA GOES MINIGOLF
Op donderdag 15/08 bracht KSOVA bezoek aan het volledig heraangelegd parcours van Minigolf Rivierenhof. Liefst 15 deelnemers hebben hun golfskills naar boven gehaald om met zo weinig mogelijk slagen het parcours van 18 holes te beëindigen. Achteraf werd er nog eentje gedronken en nagepraat.


Bekijk de foto's >>

INTERESSANTE DOCUMENTEN 2019/2020
Bij Media > Documenten vind je een aantal nieuwe interessante documenten terug voor het nieuwe seizoen, waaronder de Regels van het Voetbalspel. Het document dat ook uw bijzondere aandacht zou moeten trekken is het Werkplan Bureau Arbitrage. Hierin staan alle modaliteiten voor het nieuwe seizoen vermeld, zoals het aantal nazichten per categorie, de quotaties van de scheidsrechters, de trainingsdata van alle categorieën, de normen van de fysieke testen, enzoverder.

KSOVA OPENINGSACTIVITEIT 2019
Op vrijdag 23/08 houden we onze jaarlijkse KSOVA Openingsactiviteit, bestaande uit een wedstrijdje Jong vs. Oud, gevolgd door een zomerse BBQ met de collega's.

De onderlinge wedstrijd vangt om 19u00 aan. De eters kunnen vanaf 20u30 hun bordjes beginnen vullen. De prijs is opnieuw slechts € 10,00 per persoon! Voor die prijs krijg je drie stukken vlees OF vis, aangevuld met uitgebreid koudbuffet. Bovendien krijg je een gratis dessertje dankzij Lunch Garden Borsbeek.

KSOVA GOES MINIGOLF
Op donderdag 15/08 om 15u00 gaan we naar Minigolf te Rivierenhof dat beschikt over een volledig heraangelegd parcours. Voor de prijs van slechts € 5,00 per persoon kan je meedoen aan de minigolf-sessie en krijg je er gratis één drankje bij. Ben jij een kei in minigolf? Of wil je het juist ooit eens geprobeerd hebben? Schrijf je in door het bedrag van € 5,00 per persoon over te maken op onze bankrekening BE07 0011 7975 9466. Betalen kan ook ter plaatse, maar slechts na inschrijving.

unsplash